Ξεθωριάζει το κλίμα ανησυχίας φέρνοντας κέρδη στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς παρατηρείται διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές και ενώ το δολάριο αναστέλλει τις τελευταίες απώλειες. Παράλληλα η αγορά αποτιμά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας χαλαρώνει κάποιους κανόνες διαπραγμάτευσης του γουάν.

Στο ταμπλό ο δείκτης Nikkei έκανε ράλι 1,42%, στις 19.545,77 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,79% καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,

μειώθηκαν οι γεωπολιτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, με τους φόβους τελικά για μια νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Πιόνγιανγκ , να μην επιβεβαιώνονται ανήμερα της επετείου της ίδρυσης της Βορείου Κορέας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 με άνοδο 0,76% καθώς ενισχύθηκαν οι δείκτες τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,13% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο κοντά στο 1%.

Το θετικό κλίμα έδωσε ώθηση και στα futures του Dow με άνοδο νωρίτερα κατά 117 μονάδες στις 21,929.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,6% έναντι του γεν στο 108,43 από 107,31 γεν προηγουμένως. Το δολάριο ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση των ιαπωνικών παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού για τον Ιούλιο που σημείωσαν άνοδο 8% από τον Ιούνιο. Η αύξηση στις παραγγελίες για τις βασικές δραστηριότητες του κλάδου ήταν η πρώτη εδώ και τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου που μετρά την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων ενισχύεται στις 91,526 μονάδες μετά τις σημαντικές απώλειες την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να ειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα 20 δισ. ευρώ ή 40 δισ. ευρώ τον μήνα από το τρέχον επίπεδο των 60 δισ. ευρώ, όπως μετέδωσε το Reuters.

To ευρώ υποχώρησε στο 1,2014 δολ. από 1,2092 δολ. την περασμένη εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ, ο κυκλώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε σήμερα στην Κατηγορία 1 με ταχύτητα ανέμων στα 135 χλμ/ώρα, αφού όμως πρώτα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Σήμερα κατευθύνεται προς τα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα