Βρήκε τον βηματισμό της η Wall Street παρά την πυραυλική εκτόξευση της Β. Κορέας

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street την Τρίτη, μετά την αρχική πτώση στον απόηχο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας, ύστερα από την εκτόξευση πυραύλου της Πιονγκγιανγκ πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 21.865 μονάδες, με «οδηγό» τις United Technologies και Boeing. Ο S&P 500 ενισχύθηκε

οριακά 0,08% στις 2.446 μονάδες, με «οδηγό» τις βιομηχανικές μετοχές. Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 6.301 μονάδες, με «οδηγό» την Apple που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

«Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, τουλάχιστον μετά το 1994, όταν η κυβέρνηση Κλίντον άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης» σχολιάζει ο Γιουνγκ Σουν Κγουόν, επικεφαλής οικονομολόγος στη Nomura.

Αμέσως μετά τα νέα, οι επενδυτές κατέφυγαν στον χρυσό και τα αμερικανικά ομόλογα. Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε κατά 0,3% ή 3,98 δολάρια στα 1.319,31 δολάρια. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε νέο χαμηλό από τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης VIX ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά έως και 20% ωστόσο έκλεισε με άνοδο 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα