Βρετανικές τράπεζες ζητούν να... μετακομίσουν στην Ιρλανδία

Τη λύση της μετεγκατάστασης κοιτούν πλέον τουλάχιστον 100 βρετανικές τράπεζες, καθώς και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν κάνει αίτηση στις ιρλανδικές αρχές ώστε να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητές τους εν αναμονή της έναρξης των συνομιλιών για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.

Σύμφωνα

με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ιρλανδίας (IDA), πολλές από τις εταιρίες που θέλουν να μετεγκατασταθούν, έχουν την βάση τους στο Λονδίνο. Όπως αναφέρει ο οργανισμός, η Ιρλανδία θα προσπαθήσει να αποκομίσει κέρδος από τη απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η απόφαση των Βρετανών για Brexit δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν οι Ιρλανδοί.

Επίσης, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τις επενδύσεις των αμερικανικών πολυεθνικών εταιριών στην χώρα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στόχος της IDA είναι η δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας στη Ιρλανδία μέχρι το 2019. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ένα από τα βασικά κίνητρα για ξένες επενδύσεις στη χώρα είναι η χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που ανέρχεται στο 12,5% και αποτελεί το "κλειδί" της ιρλανδικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα