«Βουτιά» λόγω πετρελαίου στη Wall Street

Η σημαντική υποχώρηση του μαύρου χρυσού οδηγεί χαμηλότερα και την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Όπως όλα δείχνουν οι τάσεις στην αγορά είναι πτωτικές. Αν και δεν υπάρχουν μακροοικονομικές ανακοινώσεις είναι φανερό ότι η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία», τονίζει ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Απώλειες 200 μονάδων ή 1,09% για τον Dow Jones στις 18.124 μονάδες, με τον S&P 500 να

αποδυναμώνεται κατά 1,13% στις 2.134 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,83% στις 5.168 μονάδες.

«Η αβεβαιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς. Από την αρχή του τρέχοντος έτους. Μέχρι χθες όλα εξαρτιόνταν από τις προθέσεις της Fed. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει ούτε σε αυτό το ζήτημα», σπεύδει να προσθέσει ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Στελέχη της Fed προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε αντικρουόμενες δηλώσεις, με κάποιους να τάσσονται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων και άλλους να εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο μία τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την αμερικανική οικονομία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και την αβεβαιότητα των επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed συνεδριάζει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, με τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων σε αυτή τη συνεδρίαση να έχουν υποχωρήσει στο 15%, βάσει εκτίμησης της CME Group.

Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις έχει και η υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού, με το Brent να υποχωρεί 2,2% στα 47,25 δολάρια και το αμερικανικό αργό να κινείται κατά 3,1% χαμηλότερα στα 44,85 δολάρια.

Πτωτική κίνηση και για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 0,78% και του 10ετούς στο 1,68%. Ανοδική πορεία για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,123 δολ. και το δολάριο στα 102,36 γεν. Στο ένα προς οκτώ το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στo NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα