Βayer: Δεν ενθουσιάζονται οι επενδυτές με τις υποσχέσεις για το φάρμακο κατά του καρκίνου

Oι υποσχέσεις της Bayer AG για κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών της μέσω των νέων πειραματικών της φαρμάκων κατά σπάνιας μορφής καρκίνου, αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό.

Ο γερμανικός κολοσσός βασίζεται στα θετικά στοιχεία των πρωταρχικών ανθρώπινων πειραμάτων για να προβλέψουν 2 δισ. ευρώ ετήσιων πωλήσεων για την ουσία anetumab ravtasine, εάν αυτή περάσει τους ρυθμιστικούς ελέγχους. Η ουσία θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αρκετών καρκίνων. Το πρώτο εμπόδιο θα είναι η επιτυχία σε ασθενείς με μεσοθηλίωμα, έναν όγκο ο οποίος δημιουργείται

λόγω της έκθεσης σε αμίαντο.

Η Βayer, η οποία δέχεται πίεση για να αποδείξει πως η φαρμακοβιομηχανία της δεν θα υποφέρει λόγω της εξαγοράς της Monsanto για 66 δισ. δολάρια, παρουσίασε την προτεινόμενη θεραπεία στους επενδυτές τον προηγούμενο μήνα. Παρόλα αυτά, τα 6 δισ. ετήσια έσοδα μέσα σε πέντε χρόνια δεν εντυπωσίασαν τους επενδυτές.

Περίπου 16 από τους ασθενείς με μεσοθηλίωμα οι οποίοι πήραν την υψηλότερη δόση anetumab ravtasine για την πρώτη φάση των δοκιμών βρίσκονταν υπό θεραπεία για δυόμιση χρόνια, εξετάζοντας εάν το φάρμακο είναι επικίνδυνο σε μεγάλες δόσεις. Παρόλα αυτά, οι ασθενείς αυτοί, βάσει χημειοθεραπείας θα ζούσαν περίπου 4 μήνες μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα