Βαλς: Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε και επισήμως ότι στηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και όχι τον υποψήφιο του κόμματός του Μπενουά Αμόν.

«Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με την δημοκρατία», υποστήριξε ο κ. Βαλς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και προσέθεσε «ως εκ τούτου θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν».

Σημειώνεται

ότι ο κ. Βαλς έχασε στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος, που έγιναν τον Ιανουάριο, από τον κ. Αμόν.

Ο κ. Βαλς, ο οποίος είχε έρθει σε πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Μακρόν όταν και οι δύο ήταν υπουργοί υπό τον Φρανσουά Ολάντ, υποστήριξε ότι η ψήφος του υπέρ του 39χρονου ανεξάρτητου υποψηφίου είναι μία λογική απόφαση, με δεδομένη την άνοδο της ακροδεξιάς.

Βάσει των δημοσκοπήσεων η κυρία Μαρίν Λεπέν και ο κ. Μακρόν θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα κερδίσουν στον α' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου και δύο εβδομάδες αργότερα θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο. Εκ νέου οι δημοσκοπήσεις υποστηρίζουν ότι ο κ. Μακρόν θα είναι ο νικητής του β' γύρου.

Ο κ. Μακρόν ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Βαλς για τη στήριξή του. «Αυτό υποδεικνύει αυτό που υποστήριζα εδώ και αρκετούς μήνες: οι προκριματικές εκλογές δεν πρόκειται να ενώσουν όλη τη γαλλική αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι οι σοσιαλδημοκράτες και οι σοβαροί αριστεροί είναι έτοιμοι να με στηρίξουν», τόνισε ο κ. Μακρόν σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα