Τζ. Μέρντοχ: «Πείτε όχι σε ναζί και τρομοκράτες»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Twenty-First Century Fox, Τζέιμς Μέρντοχ, ανακοίνωσε, μέσω επιστολή προς φίλους του, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα από τις αντιδράσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα βίαια γεγονότα στη Βιρτζίνια, προσθέτοντας ότι «το να αντισταθούμε στους Ναζί είναι σημαντικό», όπως τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times».

Παράλληλα τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα δωρίσουν το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων στην Anti-Defamation

League, την οποία χαρακτήρισε ως «μία εκπληκτική δύναμη που επαγρυπνεί και μάχεται τον φανατισμό». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Ρούπερτ Μέρντοχ συγκαταλέγεται μεταξύ των υποστηρικτών του Ντ. Τραμπ.

«Η παρουσία του μίσους στην κοινωνία μας αποκαλύφθηκε γυμνή, καθώς παρακολουθήσαμε την παρέλαση της σβάστικας στους δρόμους του Σάρλοτσβιλ και ωμές τρομοκρατικές και βίαιες πράξεις, τις οποίες έφερε σε πέρας ένα ρατσιστικό πλήθος», σημειώνει στην επιστολή του ο Μέρντοχ και προσθέτει «δεν πιστεύω ότι πρέπει να το γράψω αυτό: το να αντισταθούμε στους Ναζί είναι σημαντικό. Δεν υπάρχουν καλοί Ναζί ή καλοί Κου Κλουξ Κλαν ή καλοί τρομοκράτες. Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και όλοι οι άλλου θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό».

Τόσο η επιστολή όσο και η δωρεά του επικεφαλής της Fox υπογραμμίζουν την έντονη αντίδραση που υπήρξαν στις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ βαθαίνει ακόμη περισσότερο το ρήγμα μεταξύ των δεξιών πολιτικών κινημάτων και του Fox News Channel, το οποίο, πάντως, εξαιτίας αυτής της στάσης του είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα