Τρεις βιομηχανίες χτύπησαν οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων»

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η Αστυνομία μετά τις τρεις επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες σε μεγάλα εργοστάσια από ομάδα σκληρών κακοποιών που εισβάλλει άγριο ξημέρωμα και «ξηλώνει» τα χρηματοκιβώτια.

Η πρώτη επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona», στο Σχηματάρι, η δεύτερη ληστεία σήμερα στις τρεις και μισή τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Παπαδοπούλου και η τρίτη, μία ώρα αργότερα στους Μύλους Ασωπού στα Οινόφυτα.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό

ποσό και διέφυγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το πρωί ομάδα έξι με επτά ατόμων πλησιάζει στα γραφεία του εργοστασίου Μύλοι Ασωπού που βρίσκεται στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και καθώς γνώριζαν ότι δεν υπήρχε φύλακας εισέβαλαν στο εσωτερικό, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με ένα BMW. Το αυτοκίνητο, τύπου SUV που είχε κλαπεί από την περιοχή της Φιλαδέλφειας βρέθηκε μία ώρα αργότερα καμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Λίγες ώρες νωρίτερα πιθανότατα η ίδια συμμορία, αυτή τη φορά αποτελούμενη από πέντε κουκουλοφόρους πλησίασε τις εγκαταστάσεις εργοστασίου παραγωγής μπισκότων Παπαδοπούλου και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν δυο υπάλληλους και αφού τους άρπαξαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα διέφυγαν με κλεμμένο IX.

Προηγουμένως, πιθανότατα η ίδια ομάδα «μπούκαρε» στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona» και αφού ακινητοποίησε τον 50χρονο φύλακα, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο που που περιείχε χρήματα και επιταγές.

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν στην περιοχή του Σχηματαρίου ουσιαστικά στην ίδια ακτίνα και εκτιμάται ότι είναι έργο της ίδιας συμμορίας που πιθανότατα αποτελείται από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα