Τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Πτωτική κίνηση για τις αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη τόσο στην ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου όσο και στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τραμπ, προκειμένου να «περάσει» από τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ τις αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Πτώση 139 μονάδων ή 0,65% για τον Dow Jones στις 21.489 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs

(-2,6%) να βαραίνει περισσότερο στην αρνητική πορεία του δείκτη.

Απώλειες 0,27% για τον S&P 500 στις 2.452 μονάδες, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να είναι αυτός που δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Οριακή πτώση 0,08% για τον Nasdaq στις 6.311 μονάδες. Ο Nasdaq «κρατιέται» χάρη στην πολύ καλή πορεία της Netflix, με κέρδη τα οποία ξεπερνούν το 10%, μετά την ανακοίνωση ότι οι συνδρομητές της έφθασαν στα 5,2 εκατ.

Πτωτική κίνηση και για τη μετοχή της Bank of America, με απώλειες που ξεπερνούν το 1,4%. Τόσο η Bank of America όσο και η Goldman Sachs, αν και ανακοίνωσαν μεγέθη β' τριμήνου καλύτερα των προβλέψεων, «είδαν» τα έσοδά τους από trading να υποχωρούν, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία.

Παράλληλα δύο ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το σύστημα υγείας το οποίο προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ.

Πτωτική κίνηση και για τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος υποχωρεί 0,6% στις 94,56 μονάδες, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,25% και του 2ετούς στο 1,34%.

Keywords
Τυχαία Θέματα