Τρ. Πειραιώς: Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με την «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ»

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με την εταιρεία

«ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ».

To τυροκομείο «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ» αποτελεί τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, που λειτουργεί από το έτος 1970 στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί για την παραγωγή της, συλλέγεται καθημερινά από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής στην περιοχή του ορεινού Πηλίου.

Στη γκάμα των προϊόντων της συγκαταλέγονται ΠΟΠ παραδοσιακά τυριά-φέτα, κασέρι, μανούρι- ανθότυρο, βούτυρο, κεφαλοτύρι, γίδινο τυρί, καθώς και το νέο καινοτόμο κασέρι με μαύρο σκόρδο ή «Μαυροσκορδάτο» τα οποία έχουν την πιστοποίηση AGROCERT. Η εταιρεία πιστοποιείται για τη διαδικασία ιχνηλασιμότητας και παραγωγής, που ακολουθεί κατά το πρότυπο ISO 22000 και επίσης έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις ποιότητας προϊόντων από παγκόσμιους οργανισμούς, με πιο πρόσφατη την βράβευσή της από το Διεθνή Οργανισμό Γεύσης & Ποιότητας iTQi στις Βρυξέλλες για τη φέτα ΠΟΠ, το Κασέρι ΠΟΠ και το «Μαυροσκορδάτο».

Το πελατολόγιο της επιχείρησης αποτελείται από μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, My Market, Ελληνικά Μάρκετ κ.ά.), ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση πραγματοποιεί και στοχευμένες εξαγωγές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία. Επιπλέον η διάθεση των προϊόντων της επιχείρησης πραγματοποιείται και από δύο δικά της υποκαταστήματα στην περιοχή του Βόλου.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα