Το συνδυασμό επέκτασης και εξοικονόμησης χρημάτων, αναζητεί το αεροδρόμιο Heathrow

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου Heathrow υπέβαλε πρόταση για έναν νέο, κεκλιμένο διάδρομο και είπε ότι αυτός θα μπορούσε τελικά να γίνει μικρότερος, καθώς το αεροδρόμιο επιδιώκει να μειώσει τα 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) του κόστους των σχεδίων επέκτασης.

Ο πιο πολυσύχναστος κόμβος της Ευρώπης πρότεινε επίσης το σταδιακό άνοιγμα νέων τερματικών σταθμών και σειρά εναλλακτικών οδικών συνδέσεων στο πλαίσιο μιας διαβούλευσης διάρκειας 10 εβδομάδων με στόχο τη μείωση της δαπάνης του σχεδίου 16 δισ. λιρών σε

επίπεδο όπου θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί χωρίς σημαντική αύξηση στις χρεώσεις χρήσης.

Η κατασκευή του τρίτου διαδρόμου σε μια πλαγιά θα του επέτρεπε να εκτείνεται στον κυκλοειδή αυτοκινητόδρομο M25 του Λονδίνου , ελαχιστοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο τούνελ, ανέφερε το Heathrow σε ανακοίνωση την Τετάρτη. Ο αερολιμένας υπέβαλε επίσης προτάσεις για κατευθυντήριες αρχές σχετικά με τον θόρυβο, τη ρύπανση και τις συχνότητες που θα ισχύουν όταν αναπτύσσονται νέοι κανόνες εναέριου χώρου για τον υπό μεγέθυνση αερολιμένα.

Η επέκταση του Heathrow, υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016, δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση της British Airways, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας, η οποία αναφέρει ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και έχει ζητήσει έναν συντομότερο και φθηνότερο διάδρομο - κάτι που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα