Το νέο trend του καλοκαιριού: Μπύρες από λουλούδια!

Επιτέλους οι ζυθοποιίες βρήκαν τρόπο να κάνουν τις μπύρες ακόμα πιο καλοκαιρινές! Πέντε μικροζυθοποιίες αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τον κλασικό λυκίσκο και να δημιουργήσουν μπύρες, πιο ανάλαφρες, πιο φρέσκιες με αρώματα... λουλουδιών!

Lilac | Brekeriet

Πρόκειται για μια πικρή ale από την σουηδική ζυθοποιία Brekeriet που παρασκευάζεται από άνθη πασχαλιάς, μαζεμένα από τα λιβάδια της Skane, στη νότια Σουηδία. Η μπύρα είναι λίγο ξινή, με γεύση... λουλουδιών με μια μικρή οξύτητα.

Rosée d'Hibiscus | Brasserie Dieu du Ciel

Το

Dieu du Ciel μια από τις πιο γνωστές ζυθοποιίες στον Καναδά. Η συγκεκριμένα μπύρα παρασκευάζεται από άνθη ιβίσκου, έχει έντονη γεύση, ροζ χρώμα και έντονη οξύτητα.

Vulgar Affectation | Jester King Brewery

Εμπνευσμένη από την διάσημη βελγική Fantôme που χρησιμοποιεί λουλούδια για την παρασκευή μπύρας, η τεξανή Jester King Brewery εκμεταλλεύτηκε τη φύση στην περιοχή του Ώστιν και συγκεκριμένα το άγριο βάλσαμο μελισσών και τα φρύγανα για να δημιουργήσει τη ale Vulgar Affection, η οποία μόνο «χυδαία» (vulgar) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στη γεύση.

Aura | OEC Brewing

Πρόκειται για μια από τις πιο «εκκεντρικές» μπύρες της OEC Brewing, που παρασκευάζεται από μέλι, βελανιδιά και ροζ γρανίτη. Η γεύση της συγκεκριμένης ale είναι γλυκόπικρη.

Sakura Lambic | OWA Brewery SPRL

Η OWA αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ δύο παραδόσεων, της βελγικής και της ιαπωνικής μπύρας. Πρόκειται για ένα υβρίδιο, με στοιχεία αυθεντικής lambic ale (μιας ιδιαίτερα δυνατής βελγικής ποικιλίας) με άνθη κερασιάς από το παραδοσιακό δέντρο sakura της Ιαπωνίας.

Keywords
Αναζητήσεις
αγριοβαλσαμο
Τυχαία Θέματα