Τι σημαίνει η ξαφνική αλλαγή «φρουράς» στο Tiffany's

Τον CEO της, Φρέντερικ Κούμεναλ, αντικατέστησε, μάλλον απροσδόκητα, το ΔΣ της Tiffany & Co., της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, λίγες ώρες, μάλιστα, πριν το λανσάρισμα της νέας της καμπάνιας για το Super Bowl.

Τον 57χρονο Κούμεναλ, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015, αντικαθιστά προσωρινά ο πρόεδρος και πρώην CEO,

Μάικλ Κοβάλσκι.

Η εξήγηση ίσως βρίσκεται στα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείες, τις αδύναμες πωλήσεις και την αποχώρηση του επικεφαλής σχεδιαστή κοσμημάτων της εταιρείας.
Υπό την ηγεσία του Κούμεναλ, το Tiffany έχει δεχτεί πλήγματα, τόσο από το ισχυρό δολάριο όσο και από τη μείωση των τουριστικών δαπανών. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη υποχωρούν συνεχώς, ενώ προστέθηκε άλλος ένας «πονοκέφαλος»: Η αυξημένη ασφάλεια στον Πύργο Τραμπ, δίπλα από τον οποίο βρίσκεται το κατάστημα - «ναυαρχίδα» της εταιρείας στη Νέα Υόρκη.

Για να ανταπεξέλθει στις πωλήσεις το Tiffany έχει προσπαθήσει να μειώσει τα κόστη, έχει λανσάρει νέα προϊόντα κι έχει αυξήσει τις πρακτικές μάρκετινγκ, ωστόσο, τίποτα δεν έχει καταφέρει να ανακόψει την πτώση της μετοχής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 6,6% από την έναρξη της θητείας του Κούμεναλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα