ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Προς μεγάλη υπερκάλυψη το πράσινο ομόλογο

Για μεγάλη υπερκάλυψη του βιβλίου προσφορών για το πράσινο ομολογιακό ύψους 60 εκατ. ευρώ της Τέρνα Ενεργειακή, κάνουν λόγο πληροφορίες της αγοράς με βάση την ζήτηση που καταγράφηκε από Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, τις δύο πρώτες ημέρες των εγγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα, με την εταιρεία, να συγκεντρώνει με εξαιρετική ευκολία, τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού

προγράμματος στην «πράσινη» ενέργεια και συγκεκριμένα στους τομείς των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ αλλά και στο περιβάλλον με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Στον τομέα αυτό η αρχή αναμένεται να γίνει την Παρασκευή όπου θα πέσουν οι τελικές υπογραφές για τη ΣΔΙΤ Ηπείρου. Εξακολουθεί να εκκρεμεί η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, έργο για το οποίο η κυβέρνηση αναμένει την συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης των δήμων της περιοχής.

Την πενταετία 2012-2016, η Tέρνα Ενεργειακή επένδυσε 600 εκατ. ευρώ ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις συνολικής αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017-2019. Οι νέες επενδύσεις αφορούν στον χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα (αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας) και στο εξωτερικό (αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW). Υπό το πρίσμα αυτό, στελέχη της εταιρείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα μεγαλύτερη έκδοση, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα