«Τερέζα, διώξε τον Τζόνσον τώρα από την κυβέρνηση. Δείξε ότι ακόμα είσαι ισχυρή»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι πιέζεται από στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος να απαλλάξει των καθηκόντων του τον υπουργό εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ότι ελέγχει την κατάσταση και ότι διαθέτει πολιτική ισχύ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη που πιέζουν τη Μέι επικαλούνται το επιχείρημα ότι η συνέχιση της σημερινής κατάστασης δείχνει μια κυβέρνηση με εσωτερική διαμάχη κι απειλεί να δημιουργήσει χάος στις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες

για το brexit.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Συντηρητικού κόμματος του Μαΐου, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, λένε ότι η πρωθυπουργός θα πρέπει να ενεργήσει τώρα για να επιβεβαιώσει την εξουσία της ενόψει των συνωμοσιών από αρκετούς υπουργούς αλλά και της επαναστατικής συμπεριφοράς του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Τα γραφεία της Μέι και του Τζόνσον δεν έκαναν κάποιο σχόλιο επ' αυτών.

Ο Τζόνσον εξόργισε τους συναδέλφους του, διαμορφώνοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία προς τον brexit, λέγοντας ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια καταστροφική πορεία με ευθύνη της πρωθυπουργού, σύμφωνα με τρεις κορυφαίους αξιωματούχους των Τόρις.

Keywords
Τυχαία Θέματα