Τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές θα προκαλέσει πιθανή καθυστέρηση του brexit

Οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα ελαχιστοποιηθούν και οι Βρετανοί ίσως περιοριστούν σε δρομολόγια μέσω θαλάσσης προς την Ιρλανδία και οδικά ταξίδια στη Σκωτία. Αυτό υποστηρίζει η Ryanair Holdings Plc σχετικά με τις δραστηριότητες των αεροπορικών εταιρειών, ως αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης καθυστέρησης της διαδικασίας Brexit, εάν δεν εξασφαλιστεί μια ευρεία συμφωνία εγκαίρως.

Η μεγαλύτερη εκπτωτική αεροπορική εταιρία της Ευρώπης επέκτεινε την προειδοποίησή της αναφορικά

με το μέλλον των ανταγωνιστικών αερομεταφορέων και ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο' Λίρι πρότεινε ότι μια αποτυχία των όρων (brexit) στις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι όροι εγγυώνται τις υπάρχουσες αεροπορικές υπηρεσίες και συμφωνίες θα μπορούσε να αναγκάσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, την IAG SA να πωλήσει την ισπανική Iberia, αλλά και να καθιστούν περιττή την νέα ευρωπαϊκή άδεια εκμετάλλευσης της EasyJet Plc.

"Είναι όλο και πιο πιθανό ότι θα υπάρξει διακοπή των πτήσεων τον Απρίλιο του 2019", δήλωσε ο Ο'Λίρι την Τετάρτη στο Λονδίνο, επικαλούμενος προθεσμίες έξι ή περισσότερων μηνών για την κατάρτιση μελλοντικών χρονοδιαγραμμάτων. "Οι αεροπορικές εταιρείες θα κάνουν πολύ μεγάλη φασαρία από το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2018 εάν δεν υπάρχει συμφωνία. Εκείνη την εποχή, η κόλαση θα είναι εδώ. "

Ο προϊστάμενος της Ryanair ήταν ένας από τους πιο ξεκάθαρους αντιπάλους της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι μια νίκη του «leave» θα μπορούσε να προκαλέσει τη διάσπαση ολόκληρου του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα