Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Η ισχυρή πτώση στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας οδηγεί σε σημαντικές απώλειες τη Wall Street, με τους τίτλους των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Απώλειες 0,22% για τον Dow Jones στις 21.327 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,51% στις 2.425 μονάδες, ενώ 0,96% χαμηλότερα

κινείται ο Nasdaq στις 6.135 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων το τελευταίο διάστημα, αλλά παραμένουν αυτές που έχουν ακολουθήσει την καλύτερη πορεία από τις αρχές του έτους, με τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτη να έχει ενισχυθεί περίπου 18%.

Παράλληλα οι επενδυτές προχωρούν στη δεύτερη ανάγνωση των αποφάσεων της Fed, η οποία χθες όχι μόνο αύξησε τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων, προκειμένου να περιορίσει τον ισολογισμό της στα δύο με 2,5 τρισ. δολάρια από 4,5 τρισ. δολάρια που είναι αυτή τη στιγμή.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 237.000, με τον δείκτη Philadelphia Fed να φθάνει στις 27,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire State άγγιξε τις 19,8 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα