Τεχνική Ανάλυση: Γιατί έγινε το πρώτο βήμα για τις 830 μονάδες

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος

Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης & Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Πάνω από τα επίπεδα του «αχώνευτου» για πολλούς Ιουνίου του 2015 αναπνέει για πρώτη φορά ο Γενικός Δείκτης προσπαθώντας έτσι να απαλείψει από τη μνήμη του εκείνη τη ζοφώδης μέρα των capital controls και του κλεισίματος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

ατενίζοντας με έναν άλλο διαγραμματικό αέρα τις 830 με 857 μονάδες. Η διακράτηση σε επίπεδο δύο ή τριών συνεδριάσεων της ζώνης των 795 με 800 μονάδων, λόγω κυρίως της τωρινής υψηλής μεταβλητότητας, θα αποτυπώσει το κατάλληλο «πάτημα» για τη μετέπειτα πλαγιοανοδική ανάβαση προς το πρώτο σταθμό των 830 με 840 μονάδων. Επικίνδυνο γεγονός το οποίο είναι ικανό να ανακατέψει τη διαγραμματική τράπουλα των Buyers είναι η εκδήλωση ενός βίαιου κατεβάσματος προς την περιοχή των 780 με 775 μονάδων.

Η ανοδική τμήση του τριγωνικού σχηματισμού «pennant» στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, στις 2078 μονάδες, μπορεί να δώσει ανοδικά -βάση της θεωρίας των Chart Patterns- το ύψος του δηλ να κινηθεί προς το επίπεδο των 2215 με 2240 μονάδων. Στοπ στο εξελισσόμενο ανοδικό σενάριο με τη καθοδική καταστρατήγηση των 2097 μονάδων.

Σε νέο υψηλό 12 μηνών λαμβάνει τιμές ο Τραπεζικός Δείκτης μετά την ανοδική διάσπαση των 1081 μονάδων δείχνοντας διάθεση να διανύσει την απόσταση προς την πρώτη αντίσταση των 1120 μονάδων. Συνέχεια ανόδου θα σπρώξει το δείκτη προς το πολύ ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 1200 μονάδων. Οπωσδήποτε η ανοδική διαδρομή θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς οποιοδήποτε καθοδικό γλίστρημα λόγω και της «υψοφοβίας» θα φέρει γρήγορες ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση των όποιων κερδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα