ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Castello Bibelli

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το ιστορικό ακίνητο του Castell Bibelli από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ειδικότερα, το Ταμείο απηύθυνε σήμερα πρόκληση υποβολής προσφοράς, με σκοπό την αξιοποίηση μιας έκτασης 77.019 τ.μ., στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα», στη νοτιανατολική πλευρά της Κέρκυρας, 14 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και 16 χλμ. από το αεροδρόμιο «Ιωάννης

Καποδίστριας». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση, ενώ τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους, έως τις 26 Οκτωβρίου 2017.

Το ακίνητο περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο «Castello» (1 .968,25 τ.μ.) και τέσσερα βοηθητικά κτίρια (457,44 τ.μ.). Το "Castello" και δύο βοηθητικά κτίρια έχουν χαρακτηρισθεί ως μνημεία. Το Castello, νεογοτθικού ρυθμού κτίριο χτισμένο το 1900, ήταν η εξοχική κατοικία του Ιταλού ναυάρχου Bibelli έως το 1940 και η τελευταία του χρήση ήταν ως πολυτελές ξενοδοχείο (1957-1 982). Το ακίνητο βρίσκεται σε λοφώδη περιοχή και περιέχει πλούσια βλάστηση. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου («ΕΣΧΑΔΑ»), το οποίο έχει εκπονηθεί για το ακίνητο, περιλαμβάνει τις χρήσεις «Τουρισμός-Αναψυχή» και «Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό» και αναμένεται η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα