Τα top picks των επενδυτών για το 2017

Τα top picks των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές για το 2017 συγκέντρωσε το Bloomberg.

Με βάση τα προηγούμενα έτη, το διεθνές πρακτορείο «μαντεύει» πού θα... ποντάρουν φέτος οι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα μετοχές, ομόλογα και νομίσματα αγορών που γίνονται πιο ανθεκτικές στα εξωτερικά ερεθίσματα και σοκ (όπως οι πολιτικές που αναμένεται να ανακοινώσει ο Τραμπ και η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed).

Ρωσία

Ως

το καλύτερο «στοίχημα» για τους επενδυτές χαρακτηρίζει το Bloomberg το ρωσικό ρούβλι, αφού, σύμφωνα με την UBS, το νόμισμα μπορεί να έχει απόδοση έως και 26% του επόμενους 12 μήνες.

Νότιος Αφρική

Ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, χάνει σταδιακά την εξουσία, μια εξέλιξη που αναμένεται να δώσει ώθηση στις μετοχές και τα ομόλογα της χώρας.

Μεξικό

Το μεξικανικό πέσο είναι το πιο ελκυστικό νόμισμα της Λατινικής Αμερικής αυτή τη στιγμή, καθώς η αποτίμησή του είναι αρκετά φθηνή. Επίσης, σύμφωνα με τον αναλυτή της Ebury Partners, Ενρίκε Ντίας – Αλβάρες, θα επωφεληθεί αν οι ΗΠΑ δεν ακολουθήσουν τελικά τόσο προστατευτική πολιτική όσο εξαγγέλλει ο Ντ. Τραμπ.

Βραζιλία

Τα ομόλογα της Petrobras έχουν πολύ φθηνές αποτιμήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναλυτή Κάρλος Γκρίμπελ της Andbanc Brokerage, δυναμική ανόδου έχουν τα ομόλογα της Banco do Brasil και της Samarco.

Χιλή

Οι μετοχές της Χιλής θα επωφεληθούν από την αύξηση των τιμών χαλκού και τις πιο φιλικές -προς τις επιχειρήσεις – πολιτικές της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2017, όπως σχολιάζει η Morgan Stanley.

Ινδία

Οι πολιτικές του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι αλλά και η στροφή των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον εμπορικό προστατευτισμό καθιστούν πολύ πιο ελκυστικά τα ινδικά ομόλογα.

Ινδονησία

Η αύξηση των τιμών άνθρακα και νικελίου το 2017 θα δώσει ώθηση στις μετοχές της Ινδονησίας, πολλές από τις οποίες είναι μεταλλευτικές ή καταναλωτικές με επίκεντρο την εγχώρια αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα