Τα κακά νέα δεν έχουν τέλος για τη βρετανική λίρα

Οι option traders υποστηρίζουν ότι επίκεινται περισσότερες απώλειες στη βρετανική λίρα, καθώς η οικονομία και η πολιτική κατάσταση της Βρετανίας δεν τους παρέχουν κανένα λόγο, ώστε να αγοράσουν το νόμισμα.

Οι αντιστροφές κινδύνου στην στερλίνα είναι πλέον κοντά στις πιο χαμηλές για διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα. Στην κύρια αγορά, η λίρα έχει πέσει κατά 0,8% αυτό το μήνα, που είναι η τρίτη χειρότερη απόδοση μεταξύ των νομισμάτων του Group-10, μετά το δολάριο Αυστραλίας και την κορώνα της Νορβηγίας.

Καθώς οι αγορές εξετάζουν ολοένα και περισσότερο την αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας

της Αγγλίας στις 2 Νοεμβρίου, ως μια κίνηση χωρίς συνέχεια, το βρετανικό νόμισμα δεν υποστηρίζεται πλέον από τις προσδοκίες για άμεση νομισματική σύσφιξη. Αυτό το άφησε ευάλωτο σε απογοητευτικές εκτιμήσεις στην Ουάσιγκτον και στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit.

Η τριμηνιαία αντιστροφή του κινδύνου καλύπτει τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 14-15 Δεκεμβρίου, όπου φαίνεται μάλλον απίθανο ότι η ΕΕ θα είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δύο πλευρές θα παραμείνουν μίλια μακριά σε επίμαχα ζητήματα όπως το νομοσχέδιο για το Brexit. Αυτό σημαίνει ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα μπορούσαν να φτάσουν στο Μάρτιο, μόλις 12 μήνες πριν από την έναρξη ισχύος του Brexit το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα