Τα hedge funds έχουν μπελάδες και το “Billions” το ξέρει

Όταν έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο του "Billions" τον Ιανουάριο του 2016, στον Λευκό Οίκο κατοικούσε ένας Δημοκρατικός και τα 10 πιο κερδοφόρα hedge funds με στοιχεία ενεργητικού άνω του 1 δισ. δολαρίων είχαν μέση απόδοση 28,6 κατά το 12μηνο που είχε προηγηθεί.

Ένα χρόνο μετά, και με τη δεύτερη σεζόν του "Billions" να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, πολλά hedge funds βίωσαν το χειρότερο έτος της ιστορίας τους. Η

σειρά, η οποία βασίζεται στην ανάδειξη της τεράστιας περιουσίας των managers των hedge funds, αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές.

Στον περασμένο κύκλο γνωρίσαμε τον Μπόμπι Άξελροντ (Ντέιμιαν Λιούις), έναν κορυφαίο manager hedge fund και τον εισαγγελέα Τσακ Ρόουντς (Πολ Τζιαμάτι), να μάχεται ο ένας τον άλλο με σκηνικό τον κόσμο των σούπερ πλούσιων. Η εξύμνηση του τεράστιου πλούτου και η υπόνοια ότι όσοι συμμετέχουν στη δημιουργία του είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διεφθαρμένοι, διέτρεχε την αφήγηση. Δεν υπήρχε κάποιος χαρακτήρας με τον οποίο μπορούσες να ταυτιστείς, καθώς και οι δύο πρωταγωνιστές ήταν κακοί με τον δικό τους τρόπο.

Ωστόσο, ο νέος κύκλος εστιάζει στον ολοένα και πιο εύθραυστο κόσμο που έχει δημιουργήσει αυτή η διαφθορά. Στο επεισόδιο της προσεχούς Κυριακής, ο Άξελροντ συγκεντρώνει τους υπαλλήλους του σε μία αίθουσα. «Ολόκληρος ο κλάδος των hedge funds βρίσκεται σε πολιορκία. Το αξίζουμε. Συμπεριφερθήκαμε σαν να κρατούσε για πάντα. Αρνηθήκαμε να αλλάξουμε».

Οι δημιουργοί της σειράς έκαναν μία εκτεταμένη έρευνα, όπως λέει ο Μπράιαν Κόπελμαν, ο οποίος μαζί με τον Ντέιβιντ Λιβάιν έχουν αναλάβει την παραγωγή (και μαζί με τον Ρος Σόρκιν είναι οι δημιουργοί του "Billions"). «Αφιερώσαμε χρόνο με στελέχη των hedge funds σε διαφορετικά επίπεδα - με δισεκατομμυριούχους και με ορισμένα άτομα που απλά δουλεύουν στον κλάδο». Διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας υπαρξιακός κίνδυνος στον κλάδο, αναφέρει ο Κόπελμαν: «Αρχίζεις να διαπιστώνεις ότι υπάρχει τόσος πλούτος, όμως είναι πραγματικά ένα επικίνδυνο μέρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα