Τα αρκουδάκια της Haribo κατακτούν τις ΗΠΑ

Η Haribo ανακοίνωσε την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής στις ΗΠΑ

Η εταιρεία γλυκισμάτων από τη Βόννη κατέκτησε τους Αμερικανούς καταναλωτές και τώρα η Haribo ανακοίνωσε την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Γουισκόνσιν,

Σκοτ Γουόκερ, το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ θα κατασκευαστεί λίγο έξω από το Σικάγο, στην μικρή πόλη Κενόσα, σε έκταση 40 εκταρίων και με συνολικό κόστος 242 εκατ. δολάρια.

Η παρουσία της Haribo στις ΗΠΑ ανάγεται στο 1982. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 η γερμανική επιχείρηση ανταγωνίζεται με αξιώσεις κολοσσούς της βιομηχανίας γλυκισμάτων, όπως η Mars, η Montelez και η Hershley.

Η "Haribo of America" ανήκει στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες γλυκισμάτων στις ΗΠΑ. Για τον κυβερνήτη Σκοτ Γούκερ η επένδυση της Haribo αποτελεί μεγάλη επιτυχία, μιας και η γερμανική εταιρία θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κυβέρνηση έδωσε σημαντικά φορολογικά κίνητρα στους Γερμανούς και απ'ό,τι φαίνεται η Haribo είναι αποφασισμένη να επεκτείνει την παρουσία της στη βόρεια Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα