Τα 15 πιο τρομακτικά είδη καρχαρία στον κόσμο

Οι καρχαρίες είναι ένα από τα πιο τρομακτικά και επικίνδυνα πλάσματα στον πλανήτη Γη. Πολλοί από εμάς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσαν να τον συναντήσουν, ενώ επικρατεί πανικός κάθε φορά που ακούγεται ότι έγινε κάποια επίθεση σε άνθρωπο. Και παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο πιθανό να σκοτωθούμε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή από μια γλάστρα που μας πέφτει στο κεφάλι από κάποιο μπαλκόνι, ο τρόμος παραμένει...

Μιλώντας με στατιστικούς όρους, είναι πιο πιθανό να μας σκοτώσει μια αγελάδα, αλλά οι περισσότεροι εξ ημών

δεν φοβόμαστε καθόλου αυτό το ζώο. Αρα γιατί τρέμουμε στην ιδέα του καρχαρία; Ισως γιατί θεωρούνται οι Νο1 θηρευτές στον υδάτινο κόσμο. Κολυμπούν πιο γρήγορα από εμάς, είναι αναμφίβολα πιο δυνατοί και μπορούν να μας σκοτώσουν με μια δαγκωματιά. Επίσης, ακόμα κι αν καταφέρουμε να γλιτώσουμε από τα δόντια του, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Το Richest.com, κατανοώντας τον τρόμο του κοινού, παρουσιάζει τα 15 πιο τρομακτικά είδη του ούτως ή άλλως τρομακτικού κήτους που κυριαρχεί στις θάλασσες. Και παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών μάλλον δεν θα έκαναν επίθεση σε άνθρωπο, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε θα ήταν να τους δούμε σε απόσταση μικρότερη των... πολλών χιλιομέτρων.

Δείτε τους:

15. Μαύρος ή Λευκός καρχαρίας των υφάλων

Ζουν στις Μαλδίβες, στις ανοιχτά νερά της Αυστραλίας και στην Κόστα Ρίκα. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ντροπαλοί και θα κολυμπήσουν μακριά σας αν σας δουν. Εκτός κι αν σας περάσουν για ψάρι...

14. Καρχαρίας - προσκυνητής

Είναι τρομακτικός για δύο λόγους: πρώτον γιατί είναι τεράστιοι, δεύτερον έχει τεράστια σαγόνια που αν ανοίξουν μπορούν να μας καταπιούν ολόκληρους. Στην ουσία πάντως δεν μπορούν να μας βλάψουν, αφού δεν είναι σαρκοφάγοι, κινδυνεύετε όμως από... καρδιακή προσβολή λόγω σοκ.

13. Σφυροκέφαλος

Πολύ γνωστό είδος. Υπάρχουν 10 τύποι σφυροκέφαλων, μόνον οι τρεις όμως είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.

12. Αγγελοκαρχαρίας

Μπορεί να μην καταλάβετε καν ότι βλέπετε καρχαρία, γιατί δεν μοιάζει. Μπορεί να καμουφλάρεται άριστα για να στήσει παγίδα στα ανυποψίαστα θύματά του, ένα από τα οποία μπορεί να είστε κι εσείς...

11. Καρχαρίας Mako

Είναι το είδος που βλέπαμε στην ταινία Deep Blue Sea. Δεν είναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται αλλά είναι πολύ τρομακτικός. Το κακό είναι ότι κυνηγά τα θηράματά του χωρίς καν να φαίνεται το πτερύγιό του. Βάζει στο στόχαστρο το θύμα του, ανεβαίνει με ταχύτητα προς την επιφάνεια και το γραπώνει από κάτω. Είναι ένα από τα πιο φονικά είδη για τον άνθρωπο.

10. Καρχαρίας Τίγρης

Δανείστηκε το όνομά του από τη... χερσαία τίγρη. Καταγεγραμμένες υπάρχουν 111 απρόκλητες επιθέσεις σε ανθρώπους. Το καλό είναι ότι μπορεί να εντοπιστεί εύκολα από τα χαρακτηριστικά σημάδια στο σώμα του, το κακό ότι αν μπορεί κανείς να διακρίνει αυτά τα σημάδια, είναι τόσο κοντά ώστε δεν πρόκειται να τη γλιτώσει εύκολα. Κολυμπά στα νερά της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Μεξικού, των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Αφρικής, της Ινδονησίας.

9. Ο Μεγάλος Λευκός

Είναι ο πιο τρομακτικός από όλους. Τον έχουμε δει σε εφιάλτες, καθώς πρωταγωνίστησε στις ταινίες που άφησαν εποχή: τα «Σαγόνια». Είναι επίσης το είδος που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους. Καταγεγραμμένοι είναι 314..Αν τον συναντήσετε ποτέ, εξαφανιστείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, αν και μπορεί να σας φτάσει, αν θέλει, έτσι κι αλλιώς.

8. Φαλαινοκαρχαρίας

Εάν έτρωγε κρέας, θα είχε εξαφανίσει κάθε άλλο είδος, αφού είναι τεράστιος (έχει το μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου). Ευτυχώς που τρέφεται με πλαγκτόν. Το πιο τρομακτικό είναι το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουν, αφού το κουφάρι τους προσελκύει πλήθος μικρότερων καρχαριών που το κατασπαράζουν...

7. Καρχαρίας - αλεπού

Πήρε την ονομασία του λόγω της μεγάλης του ουράς που χρησιμοποιούν ως μαστίγιο για να χτυπήσουν το θύμα τους ή ακόμα και να το σκοτώσουν. Μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο.

6. Καρχαρίας-χαλί

Παρά το γελοίο του όνομα δεν θα πρέπει κανείς να τον πάρει αψήφιστα. Σαν τον αγγελοκαρχαρία ξέρει να κρύβεται ύπουλα και να αρπάζει το θήραμα πριν προλάβει να αντιληφθεί το παραμικρό.

5. Καρχαρίας – πούρο (Cookiecutter ή cigar Shark)

Μοιάζει με πιράνχα που μπορεί να σε φάει κομματάκι – κομματάκι. Λέγεται Cookiecutter γιατί το σημάδι που αφήνει όταν δαγκώνει μοιάζει με μισοφαγωμένο κουλουράκι. Και ναι, μας βλέπουν σαν... σνακ που τρώνε λίγο λίγο.

4. Πτυχωτός καρχαρίας (Frilled Shark)

Είναι πολύ παράξενοι και μοιάζουν με χέλια. Οταν όμως ανοίξουν το στόμα τους θα καταλάβουμε τη διαφορά. Εχουν 300 δόντια το καθένα εκ των οποίων έχει τρεις κοφτερές άκρες, δηλαδή είναι σαν να έχει 900 δόντια. Αρκεί μια και μόνο δαγκωματιά.

3. Καρχαρίας πριόνι ή Saw Shark

Αποκαλείται έτσι λόγω του στόματός του και δεν αποτελεί ε΄να από τα απειλούμενα ίεδη, άρα θα υπάρχει για πολύ καιρό στους ωκεανούς.

2. Καρχαρίας Megamouth

Σπάνιο και τρομακτικό είδος που εκπέμπει... φως για να προσελκύσει μικροοργανισμούς και πλαγκτόν. Αν δεν κολυμπήσετε γραμμή για το στόμα του δεν κινδυνεύετε.

1. Καρχαρίας Goblin

Μοιάζει με προϊστορικό τέρας αλλά δεν είναι, αφού ζει ακόμα στα νερά. Δεν είναι συνέχεια έτσι. Μεταμορφώνεται σε αυτό το αηδιαστικό πλάσμα όταν προτάσσει τα σαγόνια του και αποκαλύπτει τα δόντια του. Πώς μπορείτε να ξεφύγετε από αυτά; Απλά μείνετε έξω από το νερό...

Keywords
Τυχαία Θέματα