Συνηθίζοντας τα χειρότερα πώς να κοιτάξεις το αύριο;

Μια από τις χειρότερες συνέπειες που μας αφήνουν τα Μνημόνια στο πετσί μας είναι η συνήθεια της πτώσης, της εξαθλίωσης. Με ένα θρασύ πρωθυπουργό που αρέσκεται στις εξυπνάδες τύπου "Τα σκυλιά ουρλιάζουν και το καραβάνι προχωρά", η εξαθλίωση περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Μάλιστα, τελευταία, ο έγκλειστος της γυάλας του Μαξίμου έχει τα νεύρα του και τα δείχνει φυσικά πάντοτε κάτω από την την ασφάλεια ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Συνηθίσαμε να βρισκόμαστε κάτω, να αποδεχόμαστε το χειρότερο. Αρκετοί θεωρούν ως απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι, οι πιο γηραιοί Έλληνες στάθηκαν μέσα στο

κρύο για να πάρουν το βοήθημα των 300 ευρώ. Την "13η σύνταξη" που χορήγησε βάσει της συμφωνίας της Θεσσαλονίκης, όπως λέει ο μέντορας του Τσίπρα κ. Φλαμπουράρης (sic). Η κοροϊδία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο.

Γνωρίζουν άραγε οι έγκλειστοι του Μαξίμου πόσες οικογένειες δανείζονται και εκπλιπαρούν άλλους ευπορότερους για να πληρώσουν το κρατικό συνονθύλευμα της ΔΕΗ;

H αποδοχή, όμως, των χειρότερων εμποδίζει ολόκληρη την χώρα να βγει από την κρίση. Όταν αποδέχεσαι ότι, ένα σπάταλο κράτος θα υπερφορολογεί και η νομενκλατούρα ανενόχλητη θα μοιράζει τα επιδόματα για να την ψηφίζουν. Η ίδια νομενκλατούρα που δεν ντρέπεται να δείξει τον πλούτο της και απειλεί με δικαστικές διώξεις όλους όσοι δεν καταθέσουν τα Πόθεν Έσχες ή δεν δηλώσουν τα χρήματα τους.

Την ίδια ώρα με την εξαθλίωση οι αριστεροί υπουργοί - dealers είναι μαίτρ στην εξαπάτηση. "Δεν υπογράφει ο Σκουρλέτης την πώληση του ΑΔΜΗΕ ή της ΔΕΗ ή του Ελληνικού Χρυσού. Ανένδοτος, ο "αριστερός" κ. Σκουρλέτης θα μείνει στην ιστορία για την ευελιξία και τις διακρίσεις που δείχνει στην υπογραφή των αποφάσεων του.

Τι μας λείπει από όλα αυτά; Μπορούμε με την αποδοχή των χειρότερων και την επιδέξια νομενκλατούρα να δημιουργήσουμε πλούτο ; Πως θα αυξήσουμε τον πλούτο όταν ικανοποιούνται μόνο ο Καρανίκας, η Νοτοπούλου, ο Σχοινάς, η Σβίγγου κ Σία που το μέγιστο αίτημα τους ήταν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο ; Το 2017 δεν προβλέπεται ευοίωνο ιδιαίτερα με την τακτική που ξεκίνησε ο έγκλειστος της γυάλας.

Τα πράγματα δεν μπορούν να κινηθούν γραμμικά. Να πάρουμε την αξιολόγηση τον Φεβρουάριο, να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα τον Απρίλιο κλπ. Ειδικά με την κυβέρνηση συνονθύλευμα Συριζανελ, η κίνηση βρίσκεται μονίμως προς τα κάτω.

Στην πρόσφατη ιστορία υπάρχουν παραδείγματα ανάλογης εξαθλίωσης ωστόσο βρέθηκαν ηγέτες που εξέφρασαν την αντίδραση όλων όσοι δεν δέχονται τα χειρότερα. Πρώτα, όμως, πρέπει να αρχίσουμε να σηκωνόμαστε, να σταθούμε στα πόδια μας και να απαλλαγούμε από όλους όσοι μας κρατούν δέσμιους.

Καλή χρονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα