Συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street - «Βουτιά» έως 2% για Nasdaq

Μία συνεδρίαση εξαιρετικά έντονων διακυμάνσεων και εκ διαμέτρου αντίθετης πορείας των τριών βασικών δεικτών «βιώνει» η αμερικανική αγορά, καθώς από τη μία πλευρά ο Dow Jones έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά, ενώ από την άλλη ο Nasdaq έφθασε να υποχωρεί έως και 2%.

Κέρδη 0,79% για τον Dow Jones στις 18.736 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί οριακά 0,02% στις 2.162 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται 1,28% στις

5.184 μονάδες.

Βασική αιτία για την υποχώρηση του δείκτη της υψηλής τεχνολογίας είναι η πτώση 2% -έστω και προσωρινή- του iShares Nasdaq Biotechnology ETF, ενώ πτώση άνω του 3% σημείωσαν οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet (πρώην Google). Τέσσερις μετοχές που δημιουργούν ένα νέο ακρωνύμιο στη Wall Street: FANG stocks.

Όπως σημειώνουν οι καλά γνωρίζοντες την αμερικανική αγορά, οι επενδυτές ήταν μάλλον προετοιμασμένοι για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, όποια και αν ήταν αυτά, είτε εκλέγονταν ο κ. Τραμπ, είτε η κυρία Κλίντον, κάτι που αποδείχθηκε και από τη χθεσινή τους αντίδραση, η οποία θα μπορούσε έως ένα βαθμό να χαρακτηρισθεί και ενθουσιώδης.

Η «προετοιμασία» οφείλεται και στο γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν ζήσει το σοκ του Brexit και ως εκ τούτου δεν πανικοβλήθηκαν έστω και προσωρινά.

Ανοδικές τάσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,907% και του 10ετούς στο 2,122%. Κέρδη 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να υποχωρεί στο 1,087 δολ. και το δολα΄ριο να αγγίζει τα 106,84 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα