Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ διαΝΕΟσις και ΕΚΚΕ

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις, Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης, Διονύσης Νικολάου και ο Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Νίκος Δεμερτζής, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της δικτύωσης και με στόχο την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο οργανισμών.

Η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα της κοινής διαπίστωσης των φορέων ότι μπορούν από κοινού να συμβάλουν στην αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη στο πλαίσιο της υλοποίησης της αποστολή τους. Θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση

της τεχνογνωσίας και της πείρας που αμφότεροι διαθέτουν και θα συνεργαστούν για την επίτευξη των παραπάνω στόχων στο πλαίσιο ερευνών, συνεδρίων και εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Το ΕΚΚΕ αποτελεί το μόνο δημόσιο ερευνητικό κέντρο της χώρας που λειτουργεί ως ΝΠΔΔ και έχει ως κύριο σκοπό του τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών με αντικείμενο τη διάρθρωση και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και τη συνεργασία με δημόσιους φορείς, τους οποίους συνεπικουρεί με την τεχνογνωσία και τις υποδομές που διαθέτει, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών και των εφαρμογών τους στον τομέα ευθύνης τους. Το ΕΚΚΕ συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα και εκπονεί μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα σε πληθώρα τομέων.

Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος, ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2015. Στόχος της είναι η τροφοδότηση του δημοσίου διαλόγου με τεκμηριωμένα στοιχεία και η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων που θα συνεισφέρουν στην επίλυση των κρίσιμων θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας μας. Η διαΝΕΟσις, εκπονεί και δημοσιεύει ερευνητικές μελέτες πάνω στα σημαντικά θέματα της εποχής, διενεργεί σε βάθος δημοσιογραφικές έρευνες και αναπτύσσει εργαλεία και πρωτοβουλίες στο χώρο των ανοιχτών δημοσίων δεδομένων.

Θεματικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος αποτελούν ενδεικτικά, το κοινωνικό κράτος, η δημόσια διοίκηση, η αγορά εργασίας, οι νέες μορφές απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας, το εισόδημα, η παιδεία, η κοινωνική ανισότητα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η μετανάστευση κ.α..

Απώτερος στόχος είναι μία εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία για τη διατύπωση προτάσεων βέλτιστων, εφαρμόσιμων και αποτελεσματικών πολιτικών εν μέσω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα αποβλέποντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών διατηρώντας και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα