Σύμπραξη Μυτιληναίου με Kosmocar στην ηλεκτροκίνηση

Της Μαριάννας Τζάννε

Την σύμπραξη της Protergia του ομίλου Μυτιληναίου με την Κosmocar στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, επισημοποιούν οι δυο εταιρείες, παρουσιάζοντας στην ελληνική αγορά, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στόχο έχει να κατακτήσει τις αστικές μετακινήσεις.

Πρόκειται για το νέο e-up της Volkswagen που θα επιδοτήσουν από κοινού οι δύο όμιλοι, ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων με αυτονομία 160

χιλιομέτρων και αστική μετακίνηση με κόστος 1,1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Το νέο αυτοκίνητο θα έχει διαφορετικά προφίλ οδήγησης, σύστημα πλοήγησης, mobile on line υπηρεσίες, θερμαινόμενα καθίσματα κ.α και θα προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 19.950 ευρώ από 29.000 ευρώ που είναι η συμβατική τιμή του. Παράλληλα η Protergia θα παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο (10.000 χιλιάδες χιλιόμετρα) Σήμερα, η μέση τιμή των ανταγωνιστικών οχημάτων είναι υπερδιπλάσια.

Το «πακέτο» θα περιλαμβάνει δωρεάν ενέργεια για ένα χρόνο από την Protergia, τον ενεργειακό βραχίωνα του ομίλου Μυτιληναίου και έως 21% έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος για τους αγοραστές. «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, με στόχο να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση ρεαλιστική πρόταση για την ελληνική αγορά» σημείωσε ο κ. Θανάσης Κονιστής εμπορικός διευθυντής της Volkswagen-Kosmocar.

Για τους σταθμούς φόρτισης που είναι η Αχίλλειος πτέρνα της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ότι η Kosmocar μελετά τον τρόπο που θα δώσει λύσεις, τονίζοντας όμως σε τρία χρόνια δεν θα χρειάζεται να είναι πυκνό το δίκτυο. Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασία και σε αυτό τον τομέα.

Μονόδρομο, την στροφή στις καθαρές μορφές ενέργειας χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή, την ηλεκτροκίνηση, υποστηρίζοντας ότι αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα βενζίνης από το 2025 και μετά.

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι πωλήσεις στην Ευρώπη κινήθηκαν λίγο πάνω από 200.000 αυτοκίνητα το 2016. Πέρσι οι πωλήσει ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν μόλις στο 0,03% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς. Η Volkswagen έχει ήδη τέσσερα μοντέλα ηλεκτροκίνητων στην αγορά με μερίδιο στην παγκόσμια αγορά που φτάνει το 17%.

Σύμφωνα με τον κ. Κονιστή τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι μεγάλα. «Θα έχουμε χαμηλές εκπομπές θορύβου, απουσία βλαβερών εκπομπών, μηδενικούς ρύπους διοξειδίου του άνθρακα με φόρτιση από ΑΠΕ, οχήματα μηχανολογικά πιο απλά και με ελάχιστη συντήρηση». Ανασταλτικοί παράγοντες παραμένουν ο περιορισμός της αυτονομίας και το περιορισμένο δίκτυο των φορτιστών που βάζει εμπόδια στην μετακίνηση.

Επιπλέον στην χώρα μας υπάρχει παντελή απουσία κινήτρων καθώς στο εξωτερικό τα οχήματα αυτής της κατηγορίας δεν πληρώνουν φόρους, διόδια, ελεύθερο πάρκινγκ κ.α

Keywords
Τυχαία Θέματα