Στο υψηλότερο σημείο μετά το brexit, η βρετανική λίρα

Η λίρα αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τότε που διεξήχθη η ψηφοφορία για το brexit και τα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρρευσαν, καθώς ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, Gertjan Vlieghe, προκάλεσε κερδοσκοπικές κινήσεις με την αναφορά του για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων μέσα στους προσεχείς μήνες.

Η στερλίνα ξεπέρασε τα 1,36 δολάρια αφού ο Vlieghe, θεωρούμενος ως

οπαδός της ήπιας νομισματικής πολιτικής, εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, όταν είπε σε μια διάσκεψη ότι πλησιάζει η ώρα για αύξηση των επιτοκίων.

Η λίρα θεωρείται από το Bloomberg ως το σημαντικότερο νόμισμα του κόσμου με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό αυτό το μήνα, καθώς τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι είναι πρόθυμο να λάβει υπόψη του την υποτονική άνοδο των μισθών, ώστε να λήξει το καθεστώς των νομισματικών κινήτρων, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την περυσινή ψήφο υπέρ του Brexit.

"Η εξέλιξη των δεδομένων υποδηλώνει όλο και περισσότερο ότι πλησιάζουμε τη στιγμή που μπορεί να χρειαστεί να αυξηθεί το επιτόκιο της τράπεζας", δήλωσε ο Vlieghe σε ομιλία του στο Society of Business Economists στο Λονδίνο. Εάν η οικονομία συνεχίσει όπως τώρα, "η κατάλληλη στιγμή για αύξηση του τραπεζικού επιτοκίου μπορεί να είναι ήδη από τους προσεχείς μήνες".

Η στερλίνα αυξήθηκε κατά 1,4% στα 1,3588 δολάρια στις 11:51 π.μ. στο Λονδίνο, φθάνοντας στα 1,3616 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουνίου 2016, την επομένη της ψηφοφορίας για το brexit. Η λίρα ενισχύθηκε για μια έκτη μέρα έναντι του ευρώ, κερδίζοντας το 1,4% έως 87,74 πένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα