Στο «κόκκινο» η Wall Street - Κέρδη 1% για τις τραπεζικές μετοχές

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, παρά τα ισχυρά κέρδη που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Fed στα προγράμματα επαναγοράς μετοχών.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 21.420 μονάδες, με τη μετοχή της Apple να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Πτώση 0,36% στις 2.431 μονάδες για τον S&P 500 με τις μετοχές ΙΤ να υποχωρούν κατά 1,3%. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,93%

στις 6.176 μονάδες.

Παρά τα αρνητικά πρόσημα οι Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup και Bank of America ενισχύονται τουλάχιστον 1%. H JPMorgan ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και ομολόγων έως και 19,4 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο από την οικονομική κρίση του 2007 ενώ και η Citigroup ανακοίνωσε το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στην ιστορία της, ύψους 15,6 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα διπλασίασε το μέρισμά της.

Οι Bank of America και Morgan Stanley αύξησαν το μέρισμά τους στα 12 σεντς και τα 25 σεντς αντίστοιχα.

Τα προγράμματα αυτά έλαβαν την έγκριση της Fed κατά τη δεύτερη φάση των τεστ αντοχής που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή τράπεζα.

«Συνεχίζουμε να είμαστε θετικοί για τις τραπεζικές μετοχές χάρη στις ισχυρές κεφαλαιακές αποδόσεις, την αύξηση των μερισμάτων και τα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις τα επόμενα χρόνια» σχολιάζει ο αναλυτής της JP Morgan, Βιβέκ Τζουνέτζα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδο την Πέμπτη, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 2,28%, έχοντας ξεκινήσει την εβδομάδα στο 2,15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα