Στο ΦΕΚ η μικτή τουριστική επένδυση της Dolphin στη Μονή Φανερωμένης

Της Στεφανίας Σούκη

Ενα ακόμη βήμα στο δύσκολο κομμάτι των αδειοδοτήσεων ολοκληρώθηκε για την μικτή τουριστική επένδυση στη Μονή Φανερωμένης στη Σητεία, την οποία προωθεί ο όμιλος της Dolphin κι έχει μάλιστα συμφωνήσει να πουλήσει, έχοντας υπογράψει και τη σχετική προκαταρκτική συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΦΕΚ

της 20ης Ιουλίου το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης στην έκταση της Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική, που ανήκει- ακόμη- στον όμιλο της Dolphin Capital Investors, o οποίoς ''τρέχει'' το γνωστό Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Mε το ΠΔ, εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο περιοχής τουρισμού - αναψυχής σε έκταση συνολικού εμβαδού 205 στρεμμάτων περίπου, ιδιοκτησίας της «Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική» στη θέση όρμος Φανερωμένης του δήμου Σητείας στο νομό Λασιθίου με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων, καθώς και κατοικιών εστιατορίων, πολιτιστικών κέντρων κ.α., οδών, πεζοδρόμων, χώρων αθλητισμού, κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, κοινοχρήστων χώρων - στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω ακίνητο εντάσσεται, με βάση το επενδυτικό πλάνο του ομίλου της Dolphin στις μή κύριες δραστηριότητες του ομίλου, στις οποίες έχει μπεί πωλητήριο. Για τον σκοπό αυτό, ο όμιλος έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την πώληση της συμμετοχής του (78%) στη Σητεία έναντι τιμήματος 17,2 εκατ. ευρώ, συναλλαγή, η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα προσδώσει περαιτέρω ρευστότητα στην Dolphin, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις βασικές, όπως τις χαρακτηρίζει, επενδύσεις, που ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, επικεντρώνονται στο Πόρτο Χέλι και την Κέα.

Με βάση το σχεδιασμό, το συγκρότημα Sitia Bay Golf Resort θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 2.800 στρεμμάτων με 2,5 χλμ. ακτογραμμή και θα περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας άνω των 80.000 τ.μ., πολυτελές ξενοδοχείο 5* με μία δυναμικότητα 177 δωματίων, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών και μαρίνα 32 θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα