Στο Δουβλίνο «μετακομίζει» η Bank of America μετά το Brexit

Το Δουβλίνο διάλεξε η Bank of America για να στεγάσει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της μετά την έξοδο της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ, το 2019.

Η τράπεζα σχεδιάζει να μετακινήσει κάποια τμήματα στην ιρλανδική πρωτεύουσα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Η Bank of America έχει ήδη 700 άτομα προσωπικό στο Δουβλίνο.

Μια προς μια οι μεγάλες τράπεζες αφήνουν το Λονδίνο που μέχρι πρότινος αποτελούσε πόλος έλξης και μεγάλο χρηματοοοικονομικό κέντρο στην Ευρώπη. Βρετανικές, αμερικανικές, ιαπωνικές και άλλες μη ευρωπαϊκές τράπεζες με βάση στο Λονδίνο εξετάζουν τις επιλογές τους για τη μεταφορά της έδρας τους σε μια πόλη της Ε.Ε. ώστε να μην χάσουν το «διαβατήριό» τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Όσο περιμένουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στις διαπραγματεύσεις για το Brexit προχωράμε με τις απαραίτητες προετοιμασίες για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας όταν αυτές οι συνομιλίες ολοκληρωθούν» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο CEO της Bank of America, Brian Moynihan.

Το Δουβλίνο είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά τη Φρανκφούρτη για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα χρηματοοικονομικά. Ήδη οι Morgan Stanley, Standard Chartered Plc και Nomura έχουν ανακοινώσει ότι θα μεταφέρουν τα κεντρικά τους στη γερμανική πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα