Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού μεταφέρθηκαν οι 8 Τούρκοι σταρτιωτικοί

Υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο protothema.gr η δικηγόρος των τεσσάρων -από τους συνολικά οκτώ στρατιωτικούς- Ίλια Μαρινάκη, οι Τούρκοι μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.


Κατά πληροφορίες η μεταγωγή

των πραξικοπηματιών ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30. Ωστόσο, μέχρι και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγούνταν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι οι οκτώ Τούρκοι θα μεταφέρονταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Άλλες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν απίθανη η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα, όμως κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην μεταφέρονταν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη, για παράδειγμα κάπου στην κεντρική Ελλάδα. Το επιχείρημα για την μεταφορά τους σε άλλη πόλη ήταν ότι στην πρωτεύουσα ήταν πιθανό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους.

«Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν στις 9 το πρωί τους πήραν και τους οκτώ και τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τις υπηρεσίες, ποιοι τον μεταφέρουν, πού ακριβώς τους πάνε και για ποιον λόγο», κατήγγειλε στο protothema.gr η κυρία Μαρινάκη η οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά των κρατουμένων.

Χθες, έπειτα από την δίκη τους, οι συλληφθέντες -έξι πιλότοι και δύο μηχανικοί- μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Μετά από μια τυπική διαδικασία η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα ήταν «ένοχοι», με το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή, ενώ στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους. Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.


Παράλληλα, διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Έτσι οι συλληφθέντες γύρισαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εν αναμονή της απόφασης της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου.


Keywords
Τυχαία Θέματα