Στο 1,05 δισ. ευρώ η δημόσια προσφορά της Play

Στο 1,05 δισ. ευρώ αποτιμάται η δημόσια προσφορά της Play του ομίλου Olympia στο χρηματιστήριο της Πολωνίας, δηλαδή πιο κοντά στο χαμηλότερο σημείο του αρχικού προσφερόμενου εύρους τιμών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το βιβλίο προσφορών για τον

δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, εκτιμάται ότι θα κλείσει (την Πέμπτη) σε ένα εύρος τιμών 36-38 ζλότι ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων της εταιρείας για 34-44 ζλότι. Αυτό αποτιμά το IPO στα 4,6 δισ. ζλότι, δηλαδή στα 1,05 δισ. ευρώ. Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, Olympia Development και η ισλανδική Novator Partners θα προσφέρουν περίπου 121,6 εκατ. μετοχές.

Η εταιρεία που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Πολωνία πριν δέκα χρόνια έχει αυτή τη στιγμή 14,3 εκατ. χρήστες κι έχει εκθρονίσει μεγάλους ανταγωνιστές όπως η Deutsche Telekom και η Orange Polska.

Η Play σχεδιάζει να προσελκύσει τους επενδυτές υποσχόμενη υψηλά μερίσματα, αυξημένα κέρδη και περιορισμό του χρέους. Η εταιρεία προσδοκά να «επιστρέψει» στους επενδυτές 650 εκατ. ζλότι για το 2018 ενώ υπόσχεται να δώσει σε μορφή μερίσματος το 65%-75% των προσαρμοσμένων EBITDA.

Σημειώνεται ότι η αρχική δημόσια προσφορά είχε ως στόχο τα 5,21 δισ. ζλότι (1,23 δισ. ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα