Στην αγορά της Κίνας «μπαίνει» η Mary Katrantzou

Η Mary Katrantzou θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Κίνα, καθώς η Κινέζα επιχειρηματίας Wendy Yu απέκτησε μερίδιο μειοψηφίας στο label γυναικείων ρούχων της Ελληνίδας σχεδιάστριας που έχει έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο BoF, η επένδυση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μέσω της Yu Capital που αποτελεί τμήμα της Yu Holdings και εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Η κίνηση αποτελεί μέρος

του ευρύτερου σχεδίου της κ. Yu να λειτουργήσει ως «γέφυρα» για τις δυτικές μάρκες στοχεύοντας στους καταναλωτές της Κίνας. Οι όροι της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστοί ενώ υπήρχαν κι άλλοι επενδυτές των οποίων η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.

«Η Κίνα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς και εκτιμούμε ότι η Wendy θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παρουσίας μας στην περιοχή» ανέφερε η σχεδιάστρια. Πρόσθεσε πως «φιλοδοξία μας είναι να αυξήσουμε την παρουσία μας και να διαφοροποιήσουμε τη δομή μας, τόσο σε επίπεδο προϊόντος όσο και τιμής».

«Θα ταξιδέψω στην Κίνα με τη Mary αυτή την άνοιξη για να ενεργοποιήσω προσωπικά την παρουσία της στην αγορά, να φιλοξενήσω κάποιες εκδηλώσεις και να διερευνήσω μακροπρόθεσμες εμπορικές ευκαιρίες», δήλωσε από την πλευρά της η Yu.

Σύμφωνα με το Bof, η ταλαντούχα σχεδιάστρια από το 2008 οπότε και λάνσαρε τη φίρμα της εκτιμάται ότι διπλασιάζει τα έσοδά της ετησίως, φτάνοντας τα 15 εκατ. δολάρια το 2014, χωρίς ουσιαστικούς επενδυτές.

Οι αγοραστές της Κίνας είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι καταναλωτές προϊόντων πολυτελείας παγκοσμίως, αποτελώντας το 32% της παγκόσμιας αγοράς των 262 δισ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την Bain & Company.

Keywords
Τυχαία Θέματα