Σταύρος Νιάρχος: Πρώτη εβδομάδα εκδηλώσεων για το 2017

Αν δεν έχετε επισκεφτεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αυτή την περίοδο, προλαβαίνετε για λίγες ακόμα ημέρες να το προλάβετε με τον παραμυθένιο στολισμό του (ο οποίος ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες φαίνεται σε ολόκληρη τη μεγαλοπρέπειά του), συνδυάζοντας την επίσκεψή σας με τη συμμετοχή σας σε κάποιο από τα πολλά δρώμενα που πραγματοποιούνται και αυτή την εβδομάδα, σε ένα ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα - ένας ιδανικός τρόπος για να μπείτε στο 2017.

Όπως

έχει καθιερωθεί έως τώρα, το πρόγραμμα αποτελείται από συναυλίες, εκδηλώσεις και εργαστήρια για τα παιδιά, προβολές ταινιών, αλλά και μαθήματα τανγκό. Ας δούμε αναλυτικά τις δραστηριότητες:

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, 20.00 - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), υποδέχεται το 2017 με μία υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ. Με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα των Schubert, Rossini, Rachmaninoff, και Purcell, εορταστικά χορωδιακά, όπως η Άγια Νύχτα, καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μουσική συναντά τους δεινόσαυρους

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, 11.00 - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

11.00 – 12.00 (3-5 ετών)
12.30 – 13.30 (5-7 ετών)
Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, από τα οποία αναδύονται ιστορίες για... τους δεινόσαυρους. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, μουσικό αυτοσχεδιασμό και κινητική έκφραση, τα παιδιά θα αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς επίσης θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας. Έως 25 συμμετοχές.

Anima Park

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, 18.00-20.00 - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ

Το ατίθασο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ δραπετεύει από την Αγορά και κρύβεται στο αναγνωστήριο. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το παίρνουν στο κατόπι χωρίς να κουνήσουν ρούπι φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation που αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Τα παιδιά κατασκευάζουν σιλουέτες, γράφουν σενάριο και διαλέγουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να ταξιδέψουν σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο! Ένα εργαστήριο γνωριμίας με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα. Η δράση αφορά παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, ενώ θα γίνουν δεκτές έως 20 συμμετοχές. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

Προβολή της ταινίας «Έξυπνο μουτράκι»

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 19.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Η άχαρη υπάλληλος ενός βιβλιοπωλείου στο Greenwich Village πέφτει στην αντίληψη ενός δαιμόνιου φωτογράφου διάσημου περιοδικού μόδας, ο οποίος θα τη μετατρέψει στο νέο και μεγαλύτερο trend της σεζόν, συνοδεύοντάς τη μέχρι το Παρίσι, σχεδόν με το ζόρι, μαζί με μια εξωφρενική κομπανία από fashion freaks. Τα στερεότυπα μιας μοντέρνας Σταχτοπούτας συναντούν την απαστράπτουσα Audrey Hepburn και τα τραγούδια των George & Ira Gershwin οδηγούν τα βήματα του Fred Astaire, σε ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

The Cave Children

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 21.00 - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι The Cave Children άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική το 2013 στην Αθήνα, με την προσοχή τους στραμμένη στην αναζήτηση της μυστικής συνταγής της 'ποπ' τραγουδοποιίας. Το πρώτο studio άλμπουμ Quasiland, με παραγωγό τον Ekelon, κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records το 2015 ως μία συλλογή από τραγούδια που το καθένα έδινε τη δική του ερμηνεία για το τι σημαίνει Quasiland. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εμφανιστεί σε πολλά ελληνικά και ξένα φεστιβάλ δίπλα σε ονόματα όπως οι Lana del Rey, Allah-Las, Radio Moscow, Ought, TOY, Banda Magda, μεταξύ άλλων. Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία, Peninsula tour, σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Social Ballroom: Tango

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 11.00 -12.00 (μάθημα) και 13.00 (πάρτι) - ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ένα μεσημεριανό μάθημα χορού που καλεί όλους εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν τανγκό, αλλά δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα! Μετά το μάθημα, οι νέοι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους, στην πρώτη οργανωμένη milonga του ΚΠΙΣΝ (πάρτυ για όλους του χορευτές του τανγκό) που θα ακολουθήσει με τη μουσική συνοδεία των Evocaciόn και θα μας μεταφέρει στον παλμό του Μπουένος Άιρες. Στη χορευτική αυτή περιπέτεια θα μας παρασύρει ο επίσημος πολιτιστικός φορέας Acropolis Festivals, που έχει ως στόχο να διαδώσει το τανγκό όχι μόνο ως χορό, αλλά και ως κουλτούρα.

Musica Ficta

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, Ώρα 15.00-17.00 - ΑΓΟΡΑ

Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν την Αγορά του ΚΠΙΣΝ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν «σκοντάψετε» πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό!

Προβολή της ταινίας «ET Ο Εξωγήινος»

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 17.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Σε δάσος της Καλιφόρνιας μια ομάδα βοτανολόγων συλλέγει δείγματα για τις έρευνές της. Η ξαφνική αναχώρησή τους από την περιοχή θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ένα μέλος της, το οποίο θα μείνει εκεί, μόνο και αβοήθητο, χωρίς τρόπο γυρισμού... στον πλανήτη του! Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της δεκαετίας του '80 παραμένει ένα από τα σημαντικότερα φιλμ για το είδος της επιστημονικής φαντασίας, ένας απροσδόκητος ύμνος στην παιδική –και όχι μόνο– φιλία και ένα βαθύτατα συγκινητικό έργο που δικαίωσε για πάντα τη φήμη του Spielberg. Τιμήθηκε με 4 Όσκαρ. Οι μικρότερης ηλικίας θεατές θα έχουν την πραγματικά σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλμ σε μεγάλη οθόνη με ελληνική μεταγλώττιση.

Προβολή της ταινίας «Χαρούμενο Ξεκίνημα»

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 19.30 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Η πρώτη μουσική κωμωδία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου σε σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά, Γιώργου Οικονομίδη και Κώστα Πρετεντέρη, παρακολουθεί δύο αντίπαλες ομάδες (ανδρών και γυναικών, ώστε να γεννηθεί και το αναγκαίο ρομάντζο), οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Ο Νίκος Γούναρης τραγουδά, κάποιες... Μάρω Κοντού και Μαίρη Χρονοπούλου κάνουν ένα βουβό, 'παρθενικό' πέρασμα και το φιλμ γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της κινηματογραφικής σεζόν 1954-1955.

πηγή: protothema.gr

Keywords
εβδομαδα, νιαρχος, lana del rey, audrey hepburn, inner ear, συμμετοχή, αιθουσα, ελσ, στυλ, θεατρο, animation, δραση, village, fashion, audrey, ira, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, αθηνα, ποπ, studio, σημαίνει, rey, radio, acropolis, schoolwave, φιλμ, protothema, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, Gioachino Rossini, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, lana del rey, τι σημαινει, χωρες, δουλεια, εμπορικη, μουσικη, ονοματα, προγραμμα, τραγουδια, φιλια, φωτογραφιες, ωρα, ira, radio, village, αγορα, γινεται, γονεις, δασος, διευθυνση, δικη, δρωμενα, ευκαιρια, αιθουσα, εκφραση, ελσ, εργα, επιτυχια, ερευνες, ερχονται, ετων, ειδος, ιδρυμα, φιλμ, κλιμα, κωμωδια, μιουζικαλ, νυχτα, ομαδα, παντα, οθονη, παιδια, παρισι, προβληματα, τανγκο, σεζον, σεναριο, σειρα, συμμετοχή, στυλ, φαντασια, φεστιβαλ, φημη, ωρες, acropolis, animation, audrey hepburn, audrey, βηματα, cut, ελληνικα, fashion, ιδιαιτερα, υμνος, inner ear, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, protothema, rey, schoolwave, studio, σημαίνει, σκηνη, υπεροχη
Τυχαία Θέματα