Σταθεροποιητικά η Wall Street εν αναμονή της Fed

Σε θετική τροχιά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον S&P 500 να διαγράφει τις απώλειές του από το εκτεταμένο sell off της περασμένης Τετάρτης.

Στο 0,14% τα κέρδη για τον Dow Jones στις 20.967 μονάδες, με τη μεγαλύτερη στήριξη να παρέχεται από τη μετοχή της Boeing. Κέρδη 0,1% για τον S&P 500 στις 2.400 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να ηγείται της ανόδου, ενώ αντίθετα οι μετοχές ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο λιανικών πωλήσεων -όπως αυτές των Tiffany,

Signet Jewelers, Advanced Auto Parts και Lowe's- να κινούνται πτωτικά. Άνοδος 0,15% για τον Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 6.147 μονάδες.

Η Wall Street βρίσκεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed -στις 21.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος- με τους επενδυτές να εμφανίζονται έτοιμοι να διαβάσουν «πίσω από τις γραμμές» της ανακοίνωσης, προκειμένου να μπορέσουν να εκτιμήσουν εάν η τράπεζα θα προχωρήσει σύντομα σε μία νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων.

«Οι επενδυτές βρίσκονται σε μία διαδικασία «βλέποντας και κάνοντας» αυτή τη στιγμή. Η φρασεολογία της Fed έχει αλλάξει δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Δεν υπάρχει πια «εύκολο χρήμα» αλλά διάθεση για πιο επιθετική πολιτική», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της 50 Park Investments.

Βάσει του δείκτη FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου φθάνουν στο 83,1%.

Μεικτή εικόνα για τα αμερικανικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,282% και του 2ετούς να παραμένει στάσιμη στο 1,318%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου ενισχύθηκαν 4,4% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών υποχώρησαν 2,3% τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα