Σταθάκης κατά της ανεργίας...

Οι προσλήψεις συμβούλων και πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων δίνουν και παίρνουν στο γραφείο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη. Τον τελευταίο μήνα μετρώ τουλάχιστον οκτώ προσλήψεις με απόφαση του υπουργού.

Έχουμε και λέμε... με υπουργική απόφαση στις 10/1 προσλαμβάνεται αναδρομικά από 15/12/16 πτυχιούχος του τμήματος χημικών μηχανικών με μεταπτυχιακό στο Ανοικτό πανεπιστήμιο σε θέση «Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού».

Την ίδια ημέρα υπογράφεται άλλη υπουργική απόφαση με την οποία προσλαμβάνεται αναδρομικά από τις 12/12/16 πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός με μεταπτυχιακό

στην συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων. Υπενθυμίζω σε αυτό το σημείο ότι στο γραφείο του κ. Σταθάκη έχουν προσληφθεί ήδη με αποφάσεις του Δεκεμβρίου και δύο ...αρχαιολόγοι!

Δύο ημέρες μετά, στις 12/1 με απόφαση του κ. Σταθάκη προσλαμβάνεται αναδρομικά από τις 6/12/16 Διδάκτωρ της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ.

Ακολούθως στις 17/1 με άλλη υπουργική απόφαση προσλαμβάνεται αναδρομικά από τις 15/12/16 πτυχιούχος του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα την οργανική γεωργία.

Στις 24/1 υπογράφεται απόφαση από τον κ. Σταθάκη με την οποία προσλαμβάνεται αναδρομικά από 4/1 πτυχιούχος της Νομικής Σχολής με ειδίκευση στο «Αστικό Δίκαιο».

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, στις 31 του προηγούμενου μήνα ο κ. Σταθάκης υπογράφει την από 15/12/16 πρόσληψη δημοσιογράφου για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου.

Την ίδια μέρα υπογράφει και την πρόσληψη πτυχιούχου του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεταπτυχιακό στην Αγγλία.

Μία μέρα μετά ο υπουργός με υπογραφή του προσλαμβάνει και πτυχιούχο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στη Δανία.

Αυτά προς το παρόν... γιατί έχω την αίσθηση ότι ο κ. Σταθάκης μάλλον προσπαθεί ο ίδιος να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το «brain drain» βάζοντας μπροστά το γραφείο του και χρησιμοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων!

Υπόψη ότι όλοι οι παραπάνω έχουν τοποθετηθεί στα υψηλά μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίο.

Μη το ξεχάσω.... όλοι προσληφθέντες αποχωρούν «αυτοδίκαια ταυτόχρονα με την αποχώρηση για οποιονδήποτε λόγο του Υπουργού» που τους προσέλαβε, σύμφωνα με τις αποφάσεις και την κείμενη νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα