Σημαντικές διακρίσεις για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης

· Διάκριση στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» για τη φιάλη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο PET
· Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για τη διαχείριση νερού – η μονάδα του Αιγίου είναι η πρώτη στον κλάδο τροφίμων & ποτών που λαμβάνει το European Water Stewardship (ΕWS)

Η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον

να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης στη λειτουργία και τα προϊόντα της, αναγνωρίστηκε με 2 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η καινοτομία της εταιρείας επιβραβεύτηκε στην τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον», με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Προϊόντων & Υπηρεσιών, για την καινοτόμο φιάλη PET του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Η φιάλη με 24% λιγότερο πλαστικό συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων κατά 23,81% και παράλληλα με τον ειδικό σχεδιασμό της βοηθά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απονέμονται κάθε 2 χρόνια από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Τα βραβεία αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές όπως τη σύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.

Παράλληλα, η ολιστική προσέγγιση στην ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων, πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το European Water Stewardship (EWS) για τη μονάδα του Αιγίου, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, που διακρίνεται σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό θεσμό European Water Partnership που αξιολογεί και πιστοποιεί τις βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης νερού. H μονάδα του Αιγίου έλαβε Χρυσή Διάκριση (Gold Certification) με επίτευξη 100% στους 49 δείκτες του EWS, ενώ είναι μόλις το δεύτερο εργοστάσιο στη χώρα μας που πιστοποιείται. Μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί και η πιστοποίηση της μονάδας Σχηματαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα