Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη απαγορεύθηκαν τα selfie sticks, τα μπουκάλια και οι καντίνες

Τα selfie sticks, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες, έχουν απαγορευτεί από τις αρχές του Μιλάνου.

Η απαγόρευση του δημαρχείου τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 14 Ιουλίου και αποσκοπεί στον περιορισμό της σπατάλης και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αναφέρει η εφημερίδα The Local.

Συγκεκριμένα, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι απαγορεύεται να «κρατούν, μεταφέρουν, αφήνουν στο έδαφος, πετούν γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία, αλουμινένια κουτάκια και selfie sticks στην περιοχή μεταξύ των Piazza

XXIV Maggio, Gorizia Avenue, Via Codara, Cantore Square and Gabriele D'Annunzio Avenue. Τα πυροτεχνήματα έχουν επίσης απαγορευτεί όπως και οι καντίνες, καθώς ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους «κινούμενο εμπόριο» σε δημόσιους χώρους.

Ο κανονισμός θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Αυγούστου, με τη δυνατότητα επέκτασης εάν κριθεί απαραίτητο. «Σκοπός αυτού του διατάγματος είναι να γίνει συνήθεια να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή», δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στο Μιλάνο, Carmela Rozza.

Ωστόσο, το Μιλάνο δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που ακολουθεί μέτρα για τους τουρίστες και τη συμπεριφορά τους. Τον Μάιο, η Φλωρεντία ανακοίνωσε ότι τα σκαλιά των εκκλησιών της θα είναι βρεγμένα κατά τις μεσημεριανές ώρες ώστε να αποτρέψουν τους τουρίστες από το να κάθονται εκεί και να τρώνε. «Αν οι τουρίστες θέλουν να καθίσουν εκεί, θα βραχούν», δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Dario Nardella.

Ακόμα, στη Ρώμη απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ. Η δήμαρχος Virginia Raggi έδωσε εντολή να απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα