Σε νέο ιστορικό υψηλό με το... «καλημέρα» ο Nasdaq

Ήπιες κινήσεις, πέριξ του μηδενός, καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να «αγγίζει» νέο ιστορικό υψηλό χάρη στην άνοδο των τεχνολογικών μετοχών.

Ο τεχνολογικός δείκτης, έχοντας κλείσει σε νέο υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, κινείται υψηλότερα κατά 0,09% στις 6.595 μονάδες.

Ο Dow Jones κινείται οριακά στις 22.772 μονάδες με τις Apple και Walt Disney να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο

S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,05% στις 2.547 μονάδες.

«Πρόκειται για μια συνέχεια των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η άνοδος συνεχίζεται» σχολιάζει ο Πίτερ Μπόκβαρ, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην The Lindsey Group.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Netflix ενισχύεται σχεδόν σε ιστορικό υψηλό, μετά την αύξηση τιμών που αποφάσισε η εταιρεία για ορισμένες υπηρεσίες της.

Η μετοχή της Apple επίσης κατέγραψε άνοδο, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την BofA, δίνοντας σύσταση «Buy», χάρη στις προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία από την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ δεν έχει ακόμα εφαρμόσει τη μείωση της φορολογίας και τον επαναπατρισμό των εταιρικών κερδών αλλά και τα δύο παραμένουν πιθανά. Αν το κάνει, οι μικρότερες εταιρείες θα επωφεληθούν περισσότερο από τις μεγαλύτερες» σχολιάζει ο Εντ Γιαρντένι, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Yardeni Research.

Keywords
Τυχαία Θέματα