Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones – Nasdaq

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου και να οδηγούν, εκ νέου, σε νέα ιστορικά υψηλά τόσο τον Dow Jones όσο και τον Nasdaq.

Κέρδη έως 100 μονάδων για τον Dow Jones, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενισχύεται 0,36% στις 20.124 μονάδες, με τη μετοχή της Boeing (1,7%) να έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην άνοδο του δείκτη

των blue chips. Στο 0,08% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.294 μονάδες, ενώ 0,26% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.678 μονάδες.

Τα εταιρικά μεγέθη δ' τριμήνου μοιάζουν ικανά να συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ανοδική πορεία της Wall Street, με δεδομένο ότι το 65% των εταιρειών που έχει ανακοινώσει έως τώρα οικονομικά αποτελέσματα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, βάσει στοιχείων της Earnings Scout.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, μάλλον αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση για διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, το οποίο, μάλιστα, για το 2016 έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 4ετίας, λόγω και της σημαντικής ενίσχυσης του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,41% και του 2ετούς να φθάνει στο 1,69%.

Keywords
Τυχαία Θέματα