Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών η Wall


Σε χαμηλό σχεδόν δυο μηνών οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων απογοήτευσαν τους επενδυτές ενώ αυξήθηκαν και οι ανησυχίες για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 0,48% στις 23.329 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε καθοδικά 0,47% στις 2.557 μονάδες και ο Nasdaq παρουσιάσε απώλειες 0,52% στις 6.563 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Boeing. Υποχώρησε κατά

2,85%, αφού δύο από τις μονάδες της παρουσίασαν πτώση εσόδων σε σχέση με πέρυσι.

Η Chipotle Mexican Grill σημείωσε πτώση 14,58%, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της που ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή παύση», δήλωσε ο Paul Townsen, διευθύνων σύμβουλος της Crossmark Global Investments. «Οι επενδυτές και οι αναλυτές εξετάζουν τα αποτελέσματα και μερικά από αυτά δεν είναι πολύ καλά» πρόσθεσε.

«Έχετε οικονομική ανάπτυξη και αυξανόμενα κέρδη σε ένα περιβάλλον μέτριου πληθωρισμού», δήλωσε από την πλευρά του ο Brent Schutte, επικεφαλής αναλυτής στρατηγικής επενδύσεων της Northwestern Mutual Wealth Management. «Αυτή είναι συνήθως μια συνταγή για τις μετοχές που κινούνται ψηλότερα» τόνισε.

Αρνητικά επηρέασε τις μετοχές και η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η Wall Street έκλεισε με άνοδο την Τρίτη, με «οδηγό» τα κέρδη της Caterpillar και της 3M.

Keywords
Τυχαία Θέματα