Σε bull market οι αγορές σε Κατάρ, Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι

Ράλι καταγράφουν τις τελευταίες εβδομάδες οι αγορές στη Μέση Ανατολή χάρη στο ριμπάουντ του πετρελαίου.

Ήδη τρεις χρηματιστηριακές αγορές της περιοχής έχουν εισέλθει σε bull market, το χρηματιστήριο του Κατάρ, του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι.

Ο καταριανός δείκτης QE ενισχύεται σήμερα κατά 2,3%, με αποτέλεσμα η άνοδος από τα χαμηλά της 18ης Ιανουαρίου να «αγγίζει» το 22%.

Ο

δείκτης του Άμπου Ντάμπι, ADX General μπήκε σε bull market την Κυριακή ενώ ο δείκτης του Ντουμπάι DFM General εισήλθε σε bull market τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Bloomberg GCC 200, που παρακολουθεί τις μεγαλύτερες εταιρείες στα χρηματιστήρια των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ανήλθε πάνω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Κοντά σε bull market βρίσκεται και ο δείκτης Tadawul All Share της Σαουδικής Αραβίας, καθώς έχει ενισχυθεί κατά περίπου 17% από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στις 20 Ιανουαρίου.

Το θετικό μομέντουμ με δυσκολία ακολουθεί ο δείκτης του Κουβέιτ,SE Price, ο οποίος ενισχύεται λιγότερο από 7% από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο, η άνοδος φαίνεται να επιταχύνεται κι εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα