Σε χαμηλό 8 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω πετρελαίου

Η πτώση των μετοχών εμπορευμάτων και η συνεχής κατοχύρωση κερδών οδήγησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων σήμερα. Ωστόσο, η μετοχή της Airbus, α σημειώνει ράλι ύστερα από μια μεγάλη παραγγελία για αεροσκάφη στο αεροπορικό σόου του Ντουμπάι.

Όπως μεταδίδει το BusinessTimes, η υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές για τη ζήτηση και οι πιο αδύναμες τιμές μετάλλων ασκούσαν πιέσεις στις μετοχές εξόρυξης

και ενέργειας, όπως η Rio Tinto και η Royal Dutch Shell. Η υποχώρησή τους συνέβαλε στην πτώση κατά 0,6% του πανευρωπαϊκού δείκτη STOXX 600, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 -0,57%, o DAX -1,28%, o CAC40 -0,52%, o FTSE MIB -1,34%, o IBEX35 -0,77%

Ο κλάδος πρώτων υλών με σημαντικές απώλειες λόγω των απογοητευτικών στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή.

Ο κλάδος πετρελαίου και αερίου επίσης με σημαντικές απώλειες 1,3% λόγω των τιμών του πετρελαίου , με το μπρεντ να χάνει 0,9% στα 61,64 δολ/βαρέλι και το WTI με πτώση 0,95% στα 55,18 δολ/βαρέλι νωρίτερα. Η πτώση ήρθε μετά τις προβλέψεις του ΙΕΑ (Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας) ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα είναι μειωμένη για φέτος και το 2018.

Aπώλειες και στον τραπεζικό κλάδο με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί 0,9%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Airbus έκανε άλμα 3,4% μετά την ανακοίνωση για συμφωνία πώλησης 430 αεροσκαφών της στην Indigo Partners.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι φορολογικές αρχές και εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο του CFO της, του επικεφαλής της HR και του προέδρου την Τρίτη.

Κατασχέθηκαν υπολογιστές και φάκελοι, σύμφωνα με το Reuters. Η μετοχή έπεσε 0,7%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκαν 1,2% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές μετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα