Σε απεργία κατεβαίνουν τα συνδικάτα Audi και BMW για ωράρια και μισθούς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με την πραγματοποίηση απεργίας οι εργάτες σε σειρά γερμανικών εταιρειών μεταξύ των οποίων Audi και BMW, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες με τα συνδικάτα για την αύξηση των μισθών και τη μείωση των ωρών εργασίας οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Η ισχυρή εργατική ένωση IG Metall ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό εργοστάσιο της

Audi στο Ιγκούλστραντ στη Βαυαρία κατέβασαν τους διακόπτες ήδη από τη νυχτερινή βάρδια ενώ την απεργιακή παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρία εργοστάσια της BMW.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση 6% στους μισθούς 3,9 εκατ. εργατών στον τομέα μετάλων και μηχανικής, επικαλούμενο την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας που κινήθηκε σε υψηλό έξι ετών.

Παράλληλα, ζητά τη μείωση του εβδομαδιαίο ωράριο να μειωθεί από 35 ώρες σε 28 για διάστημα δυο ετών προκειμένου να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους, ή ηλικιωμένα και ανήμπορα μέλη της οικογένειάς τους, προτού επιστρέψουν ξανά σε πλήρες ωράριο.

Σημειώνεται ότι οι εργοδότες έχουν προσφέρει αύξηση 2% και εφάπαξ καταβολή 200 ευρώ, ενώ δεν συμφωνούν με τη μείωση του ωραρίου, εκτός κι αν οι ώρες εργασίας μπορούν να αυξάνονται προσωρινά, ώστε να μην τελεί σε κίνδυνο η παραγωγή των εργοστασίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα