Πτώσης συνέχεια για τη Wall Street

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι αμερικανικές μετοχές, οι οποίες «προετοιμάζονται» να κλείσουν τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, καθώς συνεχίζουν να επικρατούν ανησυχίες όχι μόνο για την οικονομική ατζέντα του Ντ. Τραμπ αλλά ακόμη και για την παραμονή του στην εξουσία.

Απώλειες 0,32% για τον Dow Jones στις 21.682 μονάδες, με τη Nike να εμφανίζει τις υψηλότερες απώλειες. Στο 0,17% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.425 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,01% κινείται ο Nasdaq

στις 6.220 μονάδες.

«Πρόκειται για μία βραχύβια διόρθωση. Τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν υψηλότερα την αγορά παραμένουν», υποστηρίζει ο Μark Newton, κορυφαίο στέλεχος της Newton Advisors.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την οικονομική ατζέντα Τραμπ, στην οποία περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις στη φορολόγηση αλλά και πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης, καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις ότι δεν θα ψηφιστούν από το Κογκρέσο.

Οι παραιτήσεις κορυφαίων επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων από δύο ειδικά οικονομικά συμβούλια που είχε δημιουργήσει ο Τραμπ -οι οποίες κατέφθασαν μετά την «απροθυμία» του Αμερικανού προέδρου να καταδικάσει την έκρηξη ρατσιστικής βίας στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια- τον ανάγκασαν να προχωρήσει στη διάλυσή τους, γεγονός που έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν ρευστοποιήσεις στη Wall Street.

Πάντως πτωτικά κινείται και ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix -μετά από συνεχόμενα ράλι- καθώς υποχωρεί άνω του 3% στις 15,07 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα