Μετριάζει τις απώλειες η Ευρώπη - Στην κόψη του ξυραφιού η συμφωνία του ΟΠΕΚ

Μεικτές τάσεις επικρατούν στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις συνομιλίες μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ, αλλά και εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα ενισχυόταν οριακά με τους βασικούς δείκτες να παρουσιάζουν μεικτή εικόνα. Οι περισσότεροι τομείς σημειώνουν υποχώρηση,

ενώ οι μετοχές του τομέα βασικών πόρων υποχωρούν άνω του 1,8%, λόγω συρρίκνωσης στις τιμές των μετάλλων. Τράπεζες και ασφαλιστικές χάνουν άνω του 0,5% λόγω ανησυχιών για πολιτική αστάθεια στη γειτονική Ιταλία, εξέλιξη που θα μπορούσε να πλήξει τον τραπεζικό τομέα.

Η RBS και η Deutsche Bank υποχωρούν άνω του 1%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, αυτή την ώρα η εικόνα έχει ως εξής:

FTSE100 -0,34%, DAX -0,044%, CAC40 +0,34%, IBEX35 +0,61%

Οι μετοχές σε εταιρείες πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου υποχωρούν περί το 1%, την ώρα που συνομιλούν τα μέλη του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής. Πάντως, χθες Δευτέρα οι τεχνικές ομάδες του ΟΠΕΚ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε καμία λεπτομέρεια των προτεινόμενων περικοπών. Σήμερα, Ρώσοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην παραστούν στη συνάντηση του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων.

Στο μεταξύ, ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε χθες ότι η Βρετανία θα υποφέρει από το Brexit πριν την Ευρωζώνη, ενώ ζήτησε σαφήνεια στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις. Βρετανίας – ΕΕ.

Στα εταιρικά νέα, η ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας, Actelion, σημείωνε σημαντικές απώλειες και βρέθηκε στον «πατο» του Stoxx 600, με απώλειες άνω του 5%, μετά τις αναφορές ότι εξετάζει συμφωνία με τη Johnson & Johnson.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η Τράπεζα της Αγγλίας θα δημοσιοποιήσει τα τελευταία νούμερα για τα εγκεκριμένα στεγαστικά δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα