Πτώση στην Ασία – Ανοδος για το γεν

Με απώλειες κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια με αναταράξεις στα futures του Dow ενώ άνοδο κατέγραψε το γεν εν μέσω των πολιτικών και νομικών τριγμών που προκάλεσαν οι πληροφορίες σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι επενδυτές είναι βαθιά ανήσυχοι για το γεγονός ότι όλος αυτός ο θόρυβος θα μετασχηματιστεί σε οικονομικό ρίσκο, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού μετατοπίζεται από τη βασική ατζέντα του Τραμπ, που είναι η φορoλογική μεταρρύθμιση», αναφέρει ο Stephen Innes, trader της OANDA.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο δείκτης Nikkei

υποχώρησε κατά 0,53% νωρίτερα με το γεν που θεωρείται ασφαλές επενδυτικό προϊόν να ενισχύεται λόγω του ανανεωμένου πολιτικού ρίσκου και διαμορφώθηκε στα 112,67 έναντι του δολαρίου, σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite με πτώση 0,31% ενώ ο Shenzhen Composite κινήθηκε πτωτικά κατά 0,1%

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έκλεισε με πτώση 0,19%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με οριακές απώλειες 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο ΑSX 200 υποχώρησε 1,1%.

Στις ΗΠΑ, ο Τραμπ, μέσω twitter, υπεραμύνθηκε των πράξεών του, αναφέροντας πως είχε κάθε δικαίωμα να μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες με Ρώσους αξιωματούχους. Κι όλα αυτά μετά την επίσημη διάψευση από τον Λευκό Οίκο του δημοσιεύματος της Washington Post που έκανε την αποκάλυψη.

Επίσης, πληροφορίες των New York Times που επιβεβαιώθηκαν και από το NBC News, αναφέρουν ότι ο Ντ. Τραμπ είχε ζητήσει από τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει να ερευνά τις ενέργειες του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλυν.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει να βυθίζεται. Ο δείκτης δολαρίου που το μετρά έναντι ομάδας νομισμάτων, υποχώρησε στο 98,087 νωρίτερα.

Το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά έξι μηνών μετά τη μείωση του πολιτικού ρίσκου μετά τις καλές επιδόσεις του CDU στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Το κοινό νόμισμα κινήθηκε στο επίπεδο του 1,1088 έναντι του δολαρίου, έναντι του $1,09 της περασμένης εβδομάδας.

Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού για έκτη συνεχή συνεδρίαση στο $0,7412.

Στην αγορά μετοχών, την τάση της αγοράς διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό οι αυστραλιανές τράπεζες με την ANZ να υποχωρεί κατά 1,32% και τη NAB κατά 1,65%. Ο κλάδος βρίσκεται υπό πίεση μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της Αυστραλίας, στον οποίο συμπεριλήφθηκαν σχέδια για την επιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.

Στον αντίποδα οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών, με τη Rio Tinto να ενισχύεται κατά 2,01%, τη Fortescue κατά 3,63% και τη Newcrest κατά 2,92%.

Στην Ιαπωνία, οι εξαγωγικές είχαν απώλειες λόγω του ισχυρού γεν. Η Toyota με απώλειες 1,33%, η Sharp υποχώρησε σχεδόν 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα