Πτώση στην Wall αναμένοντας την Yellen

To πρώτο του 2μερο πτωτικό σερί σε δύο μήνες σημείωσε ο Nasdaq με τις αμερικανικές μετοχές να υποχωρούν την Πέμπτη και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να χάνει σχεδόν 1% μία μέρα πριν την κομβικής σημασίας ομιλία της επικεφαλής της Fed Janet Yellen.

Ο DOW σημείωσε πτώση 0,18% στις 18.449,02 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 0,13% στις 2.172,56 μονάδες. Ο NASDAQ υποχώρησε 0,11% στις 5.212,20

μονάδες.

«Νομίζω ότι πρόκειται να επιμείνουμε σε σενάριο της ότι η Fed εξαρτάται από τα μακροοικονομικά δεδομένα» υποστήριξε ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στο Prudential Financial.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη μέλος της Fed τάσσεται υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων σύντομα. "Όταν κοιτάζω πού βρισκόμαστε στην αγορά εργασίας, όταν κοιτάζω τον πληθωρισμό και τις προβλέψεις μας, νομίζω ότι είναι ώρα να κάνουμε κίνηση", δήλωσε στο ραδιόφωνο του Bloomberg η επικεφαλής της Fed του Κάνσας και μέλος της κεντρικής τράπεζας Εστέρ Τζορτζ.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, νέα μείωση εμφάνισαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, υποχώρησαν κατά 1.000, σε 261.000, ως ένδειξη ότι η ενίσχυση της αγοράς εργασίας βοηθάει την οικονομία να ανακάμψει. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 264.000.

Παράλληλα, αύξηση κατά 4,4% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, που αποτελεί την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία αυτά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 3,3% από πτώση 4,2% τον προηγούμενο μήνα.

Έχασαν μέρος των κερδών τους τα futures του αμερικανικού αργού, μετά το δημοσίευμα του Reuters που ήθελε τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας να μην βλέπει τον λόγο που χρειάζεται ρύθμιση στην αγορά του "μαύρου χρυσού".

Το συγκεκριμένο σχόλιο ήρθε ενόψει της συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ, με φόντο την πιθανή μείωση της παραγωγής, ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου.

Κέρδη 1,2% ή 56 σεντς για το αμερικανικό αργό στα 47,33 δολάρια στο βαρέλι ενώ έφτασε ακόμα και στα 46,84 δολάρια στο βαρέλι μετά το δημοσίευμα του Reuters.

Πτώση του δολαρίου έναντι καλαθιού νομισμάτων, με το ευρώ κοντά στα 1,128 δολάρια και το γιεν στα 100,5 γιεν στο δολάριο.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε κοντά στο 14.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 5,10 δολάρια στα 1.324,60 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα